Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать

10. Логічна схема комп’ютера та призначення основних пристроїв.

Зараз більшість комп’ютерів в основних рисах відповідають принципам фон Неймана. Комп’ютер повинен мати такі пристрої:

  • Арифметично-логічний пристрій (виконує арифмет. і логічні операції)

  • Пристрій управління (організовує процес виконання програм)

  • Запам’ятовуючий пристрій (пам’ять для зберігання програм та даних)

  • Зовнішні пристрої (для ввода-вивода інформації)

Зв’язки між пристроями комп’ютера (| - управляючи зв’язки, ¦ - інформаційні):

11. Логічна та фізична структура даних

Структура даних – це сукупність елементів з системою відношень, що задана на ній. Фізичний опис даних визначає способи фізичного запису даних в зовнішній памяті, тобто описує реальні способи зберігання даних. Логічний опис даних визначає в якому виді дані подаються прикладному програмісту або користувачу даних.

12. Меню nc та технологія її використання

За допомогою головного меню NC можна встановити найбільш зручний вид представлення інформації на екрані, змінити режими роботи NC, а також виконати інші дії. Для того щоб ввійти в меню слід натиснути клавішу F9. меню складається з таких пунктів: Left, Files, Disk, Commands, Options, Right. Для переміщення по пунктам меню використовують клавіші ←, →, вибравши потрібний пункт меню натиснути клавішу ENTER або ↓, і відкриється відповідне підменю. Для вихода із меню натисніть клавішу ESC. Для отримання справки про пункт меню натисніть F1.

13. Оболонка norton commander. Призначення та характеристики

Програма NC є однією з найбільш популярних програм – оболонок для роботи з операційною системою DOS. За допомогою NC можна продивлятись каталоги, копіювати, знижувати файли, перейменовувати файли, запускати програми. NC дозволяє виконувати ці дії значно наглядніше ніж у DOS-і. NC зберігає вільний доступ до всіх можливостей DOS. Дозволяє виконувати такі функції:

  • Наглядно показувати зміст каталогів на диску

  • Зручно копіювати, удаляти ...файли

  • Відображати дерево каталогів

  • Редагувати текстові файли

  • Виконувати будь-які команди DOS

18. Основні компоненти комп’ютера, їх характеристики.

Зазвичай персональний комп’ютер складається з трьох частин: системного блока, клавіатури, монітора. Хоча з цих частин системний блок виглядає найменш ефективним, але він являється в комп’ютері головним. В ньому знаходяться всі основні вузли комп.: електронні схеми (мікропроцесор, оперативна пам’ять, контролери пристроїв), блок живлення, дискові накопителі (дисководи, вінчестери), інші пристрої (звукова плата ...).

19. Покажчики маніпулятора миші та їх функції.

В ОС Windows 98/2000 курсор миші має багато виглядів. Наприклад, в звичайному стані він має вигляд стрілочки. Якщо відбувається завантаження даних з жорсткого диску, вона має вигляд стрілочки з пісочними часами. В графічному редакторі покозчик миші приймає форму хрестика, а в текстовому редакторі форму прямої вертикальної лінії і т.д.

20. Поняття запис в комп’ютерній ткхнології.

Запис – складний тип даних, який складається з окремих елементів, так званих полів. Кожне поле запису повинне мати ім’я та визначений тип даних. Най частіше поняття запис використовується при роботі з базами даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]