Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети Компл.екзамену. теорія,практика Microsof...doc
Скачиваний:
142
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
2.08 Mб
Скачать
  1. Різнобій гармат і порядок його урахування.

  2. Перевезення артилерійських підрозділів залізничним транспортом. Район очікування, район збору,військовий ешелон,умовний вагон, норми завантаження. Дати визначення.

  3. В ролі кву підготовити команду та подати на вогневу позицію, коли відомі координати:

Вогнева позиція Х = 37155 Y = 74210 Н = 195 аон 4-00

Подавити ціль 114 ПТУР в окопі. Х = 43141 Y = 75214 Н = 314

1.Різнобій гармат і порядок його урахування.

Різнобій гармат батарей відносно контрольної та гармат батареї відносно основної визначають як різницю відповідних сумарних відхилень початкової швидкості снарядів, визначених за допомогою АБС для всіх номерів зарядів, для яких у Таблицях стрільби роз­міщені окремі залежності VО від подовження зарядної камори. Якщо в Таблицях стрільби подана одна залеж­ність для кількох номерів зарядів, то різнобій визначають тільки для заряду з найбільшою початковою швидкістю, а отриманий результат використовують для решти но­мерів зарядів.

Різнобій гармат батареї відносно основної гармати дозволяється визначати за результатами створення репера. Для цього основною гарматою батареї створюють репер на куті підвищення, який відповідає 0,6...0,8 максимальної дальності стрільби на даному заряді. Потім за час не більше 30 хв. кожна з гармат, яка здійснює зістрілювання на пристріляних основною гарматою установках, дає групу в 3...4 постріли. Координати усіх розривів визначають за допомогою квантового далекоміра або спряженого спостереження. Кут засічки має бути не мен­ше 2-50. Ділянку місцевості в районі створення репера вибирають горизонтальною, наскільки можливо. Зістрілювання проводять зарядами однієї партії та снарядами з однаковими знаками відхилення маси снаряда.

Величину різнобою гармат відносно основної розраховують за формулою

де та – топографічні дальності по центру груп розривів для даної та основної гармати відповідно, м;

– поправка дальності на зміну початко­вої швидкості снарядів на 1%, яка визначається за допомогою Таблиць стрільби за кутом підвищення, на якому здійснювалось зістрілювання.

Для гармат, у яких знос каналу ствола менше 1% V0 різнобій дозволяється визначати розрахунком (з використанням результатів обміру зарядних камор за допомогою ПЗК) за формулою

де та – відхилення початкової швидкості снарядів із-за зносу каналу ствола гармати за даними ПЗК для даної та основної (контрольної) гарма­ти відповідно.

2.Перевезення артилерійських підрозділів залізничним транспортом. Район очікування, район збору,військовий ешелон,умовний вагон, норми завантаження. Дати визначення.

Перевезення дивізіону залізничним транспортом здійснюється одним військовим ешелоном.

Військовий ешелон – військове з’єднання (установа), один або декілька підрозділів (великих команд), а також військові вантажі, що перевозяться в одному поїзді, якому органом військових сполучень присвоюють номер. Цей номер не змінюється протягом усього шляху слідування і доводиться до усього особового складу ешелону.

Поїзд, до складу якого входять 10 і більше вагонів, зайнятих військовим ешелоном (військовим транспортом), називається військовим потягом.

Поїзд, який містить у своєму складі 10 і більше людських вагонів або 7 і більше пасажирських вагонів, зайнятих особовим складом, називається військовим людським потягом.

Рухомий склад військового поїзду може містити: пасажирські вагони, чотирьохосні платформи вантажопідйомністю 62-70т; чотирьохосні напіввагони вантажопідйомністю 69т; чотирьохосні вагони, криті вантажопідйомністю 64-68т; шести і восьмиосні платформи та напіввагони вантажопідйомністю 94т.

Для перевезення особового складу, як правило, виділяються пасажирські, а за їх відсутності – обладнані криті чотирьохосні вагони. Для перевезення офіцерського складу і прапорщиків дивізіону, як правило, виділяють окремий пасажирський вагон.

У чотирьохосному обладнаному критому вагоні може перевозитися 64 чоловіки. При тривалості перевезення менше доби норми розміщення особового складу можуть збільшуватися.

Для перевезення гармат, тягачів і автомобілів використовують, як правило, залізничні платформи і напіввагони. Причіпні гармати і міномети розміщуються на платформах (напіввагонах) разом зі своїми тягачами або окремо від них на суміжних платформах (у напіввагонах). Автотягачі для ущільнення завантаження техніки, крім того, можуть розташовуватися над зчепленням платформ.

Перед завантаженням на залізничний транспорт підрозділи дивізіону, як правило, розташовуються у районі очікування, де здійснюється кінцева підготовка до їх перевезення. Район очікування обирається за 3-5км від станції завантаження, на віддалі, що виключає ураження підрозділів дивізіону при нанесенні противником по станції ядерного удару середньої потужності. Він вибирається з урахуванням характеру місцевості, наявності природних сховищ і зручних шляхів висування до нього, можливості маскування, особливо від спостереження з повітря. Крім основного, намічають запасний район очікування на випадок необхідності залишити основний район із-за сильного зараження, руйнувань і пожеж.

Після прибуття на станцію розвантаження особовий склад за командою начальника ешелону висаджується із вагонів і в складі підрозділів швидко розводиться до місць розвантаження бойової техніки та майна. Ті підрозділи дивізіону, що не залучаються до розвантаження бойової техніки та майна, негайно виводяться з території станції в район збору, на віддалення 3-5 км. Туди ж за мірою розвантаження направляється весь особовий склад з озброєнням, бойовою та іншою технікою і матеріальними засобами. Розвантаження проводиться потайно і повинно бути закінчено в установлений термін.

Білет № 15