Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети Компл.екзамену. теорія,практика Microsof...doc
Скачиваний:
142
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
2.08 Mб
Скачать
  1. Зміст і порядок пристрілювання цілей із СЗР при ПЗ менше 5-00. Умови закінчення пристрілювання.

  2. Склад,призначення комплексу машин управління 1В12. ТТХ 1В13,1В14.

  3. В ролі кву підготовити команду та подати на вогневу позицію, коли відомі координати:

Вогнева позиція Х = 37155 Y = 74210 Н = 195 аон 4-00

Подавити ціль 123 ПТУР в окопі. Х = 44971 Y = 73295 Н = 323

1.Зміст і порядок пристрілювання цілей із сзр при пз менше 5-00. Умови закінчення пристрілювання.

Пристрілювання починають на вирахуваних установках по цілі (центру групової цілі) поодиноким пострілом основної гармати на вирахуваних установках. Якщо після першого розриву виміряне тільки бокове відхилення розриву, то виводять розрив на лінію спостереження, використовуючи коефіцієнт віддалення Кв. приймаючи відхилення за дальністю рівним нулю.

Отримавши знак, змінюють приціл у бік цілі відповідно до величини першої вилки, приймають розрив перельотним (недольотним) по лінії спостереження на величину першої вилки, яка дорівнює 200 м, вводять коректуру напрямку на виміряне бокове відхилення, а для утримання розриву на лінії спостереження використовують крок кутоміра Кк. з урахуван­ням виміряного відхилення розриву в напрямку і призна­чають наступний постріл. Залежно від відхилення роз­риву від цілі в дальності величина першої вилки може бу­ти зменшена або збільшена.

Так діють до отримання розриву з протилежним зна­ком, після чого половинять вилку і, якщо потрібно, продовжують пристрілювання.

До стрільби на ураження переходять:

на середині вилки, що дорівнює 100 м, – якщо глибина цілі менше 100 м;

на середині вилки, що дорівнює 200 м, – якщо глибина цілі 100 м і більше.

Після чого вводять коректури, приймаючи відхилення розриву по лінії спостереження вдвічі меншим від прийнятого попереднього відхилення, якщо потрібно, продовжують пристрілювання.

До стрільби на ураження переходять після введення коректури на прийняте відхилення розривів по лінії спостереження, яке дорівнює:

50 м – для стрільби по цілях глибиною менше 100 м;

100 м – для стрільби по цілях глибиною 100 м та більше.

До стрільби на ураження переходять також, якщо під час пристрілювання було визначене влучення в ціль. При влученні в групову ціль переходять до стрільби на ураження після введення коректури з урахуванням виміряного відхилення розривів у напрямку та з окомірною оцінкою відхилення розриву за дальністю від центру цілі, а якщо розрив снаряда відбувся поблизу дальньої чи ближньої її межі, приймаючи розрив відповідно перельотним або недольотним на величину, яка дорівнює 1/2 гли­бини цілі.

2.Склад,призначення комплексу машин управління 1в12. Ттх 1в13,1в14.

Машина старшого офіцера батареї 1В13 призначена для управління

вогневими взводами. Вона розміщується на ВП батареї на місці, що забезпечує зручне управління вогневими взводами.

Склад машини включає:

  • засоби топогеодезичної прив»язки (апаратура топоприв»язки 1Т121 і апаратура орієнтування).

  • Засоби підготовки вихідних даних для стрільби ( візир перископічний ПВ-1,саперний далекомір ДСП-30, перископічна артилерійська бусоль ПАБ-2АМ,автоматичний приймач команд АПК, метеобалістичний суматор (МБС), прилад управління вогнем (ПУВ-9М).

  • Засоби зв»язку( три радіостанції Р-123М,комутаційна апаратура 1Т803М,комутатор П-193М,два телефонних апарата ТА-57,три катушки ТК-2 з телефонним дротом).

  • Засоби життєзабезпечення (прилад хімічної та радіаційної розвідки ГО-27, фільтровентиляційна установка (ФВУ), комплект спеціальної обробки ДК-4, вогнегасник ОУ-2; опалювально-вентиляційна установка ОВ-65Г),

  • Станція електроживлення (дизель Д-21А1, редуктор, комплекс генераторний ГИВ-8/6000,акумуляторніи батареї 6СТ-140Р, пульт контролю та управління, блок контакторів).

  • Допоміжні засоби ( номограма інструментального ходу).

  • Озброєння (кулемет ДШК-М з десятою магазинами для стрічок до кулемету).

На машині передбачені місця для розміщення і закріплення особистої зброї,гранатомету РІГ-7В з п»яттю гранатами, маскувальної сітки та міношукача ІМП

Білет № 24