Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tovarovedenie_shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
114.56 Кб
Скачать

2. Пластмаса – це матеріал на основі полімерів. Матеріал, з якого була зроблена більшість із таких близьких нашому серцю іграшок, якими ми грали в дитинстві.

Пластик широко застосовується у виробництві вікон, ПВХ, а також у більшості предметів побуту й народного господарства. Харчова пластмаса широко застовується в пластиковому посуді. Пластик дешевше заліза, а значить за інших рівних умов здатний з успіхом здешевлять виробництво. У наш час виробники пластмаси знову набирають оборот, як і всі виробництва по країні, ринок пластмас поступово стає конкурентоздатним уже на міжнародному рівні, де великі російські виробники вже займаються продажем пластмаси й виробів з нього.

Якщо розглядати сучасне виробництво пластмас, то варто відзначити до збільшення методів виготовлення виробів шляхом лиття пластмас, а також впровадження у виробництво вторинної переробки пластмас, що дозволяють із відходів пластмас виготовляти нові вироби. Вторинна переробка пластмас дозволяє підприємствам заощаджувати на сировину й робить виробництво таким, що воно більше окупується. Технологія переробки пластмас при цьому вирішує завдання підвищення якості виробу, розглядаючи завдання виготовлення пластмаси, зварювання пластмаси, обробки пластмаси й т.д. Також технологія переробки містить у собі рішення завдань по розробці оснащення для виготовлення пластмас, розглядаючи такі інструменти, як дробарка пластмаси, подрібнювачі пластмас, інструменти для металізація пластмас, розробку прес – форм для заливання в них рідкої пластмаси й т.д.

Класифікація пластмас:Ознаками класифікації пластмас є: призначення, вид наповнювача, експлуатаційні властивості й інші ознаки.Класифікація пластмас по експлуатаційному призначенню:1. по застосуванню;2. по сукупності параметрів експлуатаційних властивостей;3. по застосуванню пластмаси розрізняють (досить умовно):4. пластмаси для виробництва впакування для харчових продуктів;5. пластмаси для роботи в зіткненні з агресивними середовищами;6. пластмаси для роботи при дії короткочасного або тривалого механічного навантаження;7. пластмаси для роботи при низьких температурах (до мінус 40-60 С);8. пластмаси антифрикційного призначення;9. пластмаси електротехнічного і радіотехнічного призначення;10. пластмаси для одержання прозорих виробів;11. пластмаси теплоізоляційного і звукоізоляційного призначення - газонаповнений матеріал;12. по сукупності параметрів експлуатаційних властивостей пластмаси діляться на дві більші групи:12.1. загально-технічного призначення,12.2. інженерно-технічного призначення.

За значенням окремих параметрів експлуатаційних властивостей становлять ряди пластмас для різних параметрів експлуатаційних властивостей. Параметри класифікації: механічні властивості, властивості зношування, лінійного теплового розширення й інших.

Залежно від застосовності наповнювача й ступеня його здрібнювання всі матеріали підрозділяють на чотири групи:1. гранульовані,2. порошкові (прес-порошки),3. волокнисті,4. шаруваті.

№6…

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]