Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Гігієна задачі.docx
Скачиваний:
70
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
4.66 Mб
Скачать

Ситуаційна задача № 26

1. Доза УФО, отримана хворим складає 100 мкВт/см2, тобто недостатня (в нормі - оптимальна (фізіологічна) доза УФО повинна складати 200-400 мкВт/см2).

2. Висновок: дитина не готова до навчання у школі за медичними критеріями (біологічний розвиток відстає від календарного віку, група здоров'я – ІІІ), але готова за психофізіологічними критеріями (вимова звуків добра, тест Керна- Ірасека – 6 балів (норма – до 10 балів).

Рекомендації: санація верхніх дихальних шляхів, консультація отоларинголога та кардіолога.

Ситуаційна задача № 27

1. Доза УФО, отримана хворим складає 60 мкВт/см2, тобто недостатня (в нормі - мінімальна добова профілактична доза УФО повинна складати 75-100 мкВт/см2) .

2. Висновок: дитина готова до навчання у школі за медичними критеріями (біологічний розвиток випереджає календарний вік, група здоров'я – І) та психофізіологічними критеріями (вимова звуків добра, тест Керна- Ірасека – 7 балів (норма – до 10 балів).

Рекомендації: санація двох зубів.

Ситуаційна задача № 28

1. Біодоза, отримана працюючими складає 600 мкВт/см2, що відповідає гігієнічним нормам (в нормі - 600-800 мкВт/см2).

2. Висновок: дитина готова до навчання у школі за медичними критеріями (біологічний розвиток випереджає календарний вік, група здоров'я – ІІ), але не готова за психофізіологічними критеріями (замість звуку «Л» вимовляє звук «В», тест Керна- Ірасека – 8 балів (норма – до 10 балів).

Рекомендації: санація верхніх дихальних шляхів, консультація ортопеда та логопеда.

Ситуаційна задача № 29

1. Біодоза, отримана студентами складає 700 мкВт/см2, що відповідає гігієнічним нормам (в нормі - 600-800 мкВт/см2).

2. Висновок: дитина не готова до систематичного навчання у школі за медичними критеріями (біологічний розвиток відстає від календарного віку, група здоров'я – ІІІ) та психофізіологічними критеріями (тест Керна- Ірасека – 11 балів (норма – до 10 балів).

Рекомендації: повноцінне, адекватне віку харчування, загартовуючі процедури, ігри, які сприяють поліпшенню моторики кисті (малювання, ліпка, мозаїка), консультація отоларинголога.

Ситуаційна задача № 30

1. Доза, отримана школярами складає 75 мкВт/см2, що є достатньо (в нормі - мінімальна добова профілактична доза УФО повинна складати 75-100 мкВт/см2).

2. Висновок: дитина не готова до навчання у школі за медичними критеріями (біологічний розвиток відстає від календарного віку, група здоров'я – ІІІ), але готова за психофізіологічними критеріями (вимова звуків добра, тест Керна- Ірасека – 6 балів (норма – до 10 балів).

Рекомендації: санація верхніх дихальних шляхів, фізичні вправи, загартовуючі процедури.

Ситуаційна задача № 31

1. Іграшка „піраміда з набором кілець” відповідає гігієнічним вимогам: діаметр кілець становить 35-45 мм (в нормі діаметр кілець - не менше 30 мм).

2. Висновок: дитина не готова до систематичного навчання у школі за медичними критеріями (біологічний розвиток відстає від календарного віку, група здоров'я – ІІІ) та психофізіологічними критеріями (не вимовляє звук „С”, тест Керна- Ірасека – 7 балів (норма – до 10 балів).

Рекомендації: консультація пульмонолога, логопеда, загартовуючі процедури.