Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори дек ксюха.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
438.52 Кб
Скачать

83.Порядок складання та подання податкової декларації з пдв

Податкова декларація — це документ, що подається платником ПДВ контролюючому органу протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. Додатки до податкової декларації є її невід'ємною частиною. Податкову декларацію з податку на додану вартість подають за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює: календарному місяцю — протягом 20-ти календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця; календарному кварталу — протягом 40-ка календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Декларацію з податку на додану вартість подають за двома формами: повною і скороченою. Декларацію за повною формою подає підприємство до податкового органу за місцем його реєстрації. Подання ксерокопії не дозволяється. Декларацію подають незалежно від того, було у звітному періоді в підприємства податкове зобов'язання, чи ні, тобто незалежно від стану його фінансово-господарської діяльності. Декларація з ПДВ заповнюється на основі Реєстру виданих та отриманих податкових накладних, в які заносяться дані з усіх податкових накладних.

“ Аудит”

  1. Аудит у системі фінансово-економічного контролю

Аудит - перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб'єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам законів України, положень (стандартів) бухгалтерського обліку або інших правил (внутрішніх положень суб'єктів господарювання) згідно із вимогами користувачів. Організація аудиту – це безпосередня самостійна, систематична, на власний ризик підприємницька діяльність щодо надання аудиторських послуг із метою отримання прибутку, яка здійснюється фізичними і юридичними особами, зареєстрованими як субєкти підприємницької діяльності, у порядку, встановленому законодавством. Методика аудиту – це послідовність і порядок застосування окремих методів аудиторської перевірки та її орга-ції з метою встановлення обєктивної істини щодо аудованої інформації і доведення цієї істини ч/з аудиторський висновок до користувачів фін.звітності і аудиту. Послідовність ауд перевірки склад-ся з цілого ряду дій: збір і аналіз інформації,необхідної для оцінювання достовірності б.о; визначення профілю і обсягу діял-ті підпр-ва;план-ня аудиту і наступний контроль ауд перевірки;оцін-ня внутр.-госп контролю;аналіз показн-в балансу і даних ін. фін звітності;перевірка відповідності б.о.вимогам чинного закон-ва.

  1. Процедури аудиторського контролю

Метод аудиту – це спосіб дослідження дій і подій у системі суб’єкта господарювання з метою підтвердження наданої ним фінансової інформації.

Методика аудиту – є послідовність і порядок застосування прийомів (методів) аудиту з метою встановлення об’єктивної істини про будовану інформацію та доведення цієї істини через аудиторський висновок до користувачів фінансової звітності і аудиту.

Аудиторські процедури – це відповідний порядок і послідовність дій аудитора для одержання необхідних аудиторських доказів на конкретній ділянці аудиту.

Аудиторська перевірка формується у послідовності від загального до конкретного або від конкретного до загального. Найчастіше застосовуються підхід від загального до детального (конкретного). Кожен аудитор самостійно обирає послідовність своєї роботи залежно від особливостей діяльності клієнта і умов договору.

В аудиторській фірмі бажано мати апробовані методики аудиторської перевірки, що дає змогу звести до мінімуму ризик перевірки, а також зменшити терміни її проведення.