Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСПЕКТ КД ІІ.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
3.62 Mб
Скачать

5. Визначення точки замовлення. Оформлення замовлення на завезення товарів

Одним з важливих питань, під час організації товаропостачання є визначення моменту, в який потрібно поповнювати наявні запаси товарів, щоб не допустити перебоїв у торгівлі.

Точка замовлення — це розмір запасу, за якого подається замовлення на заве­зення товару. Точка замовлення визначається кількістю товару, яка може бути реа­лізована протягом часу, що відповідає інтервалу виконання замовлення.

Найпростішою системою управління запасами є система з фіксо­ваним розміром замовлення. Робота цієї система полягає в тому, що розмір замо­влення є постійною величиною (визначеною за формулою Вілсона), а повторне за­мовлення подається при зменшенні наявних запасів до визначеного критичного значення точки замовлення. В такій системі момент подання замовлення (точка за­мовлення) визначається за формулою:

В – резервний запас, од. товару;

L – час доставки замовлення, год.

S – обсяг середньоденної реалізації товарів

Робота за цією системою пов'язана з необхідністю ведення щоденного обліку запасів по кожному товару.

Безпосередньою підставою для завезення товарів у роздрібне торговельне під­приємство є замовлення на завезення товарів («заявка»).

Як правило, замовлення складають у двох примірниках за встановленою фор­мою; у ньому наводиться перелік назв товарів, які необхідно завезти в магазин, вказуються їх основні асортиментні ознаки (вид, сорт, ціна одиниці за прайс-листком та ін.), а також необхідна кількість товарів кожного найменування.

Сформоване в письмовій формі замовлення підписує директор або завідувач ма­газину, після чого його завіряють печаткою підприємства і передають постачальни­кові для виконання. Для полегшення контролю виконання поданих замовлень і'х доцільно реєструвати в спеціальному журналі з зазначенням дати подання.

Замовлення можуть передаватися телефоном, у пись­мовій або усній формі, під час особистого відбору товарів.

Письмові замовлення рекомендується складати на бланках, в котрих наведений перелік товарів і графи для вказання кіль­кості кожного товару (це спрощує складання замовлення і знижує ймовірність пропуску товарів); іноді бланк замовлення ділиться на кілька відривних частин відпо­відно до кількості секцій складу, які виконують замовлення,

Тема 3.5 особливості оптової торгівлі під час зовнішньоекономічної діяльності

1. Порядок регулювання оптових закупівель від інофірм

2. Організація міжнародної оптової торгівлі

3. Види міжнародних оптових операцій та методи їх здійснення

4. Структура і зміст угод і контрактів

5. Правила ІНКОТЕРМС