Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ к Фотошопу.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
5.5 Mб
Скачать

1.10Виділення магнітним лассо

Магнітне лассо використовується для виділення ділянок по лінії високого контрасту кольорів. Коли ним тягнути по зображенню, контур виділення ніби прилипає до контрастного краю. Клацанням мишею в потрібних місцях можна ставити додаткові контрольні точки, детальніше керуючи таким чином формою контуру. За допомогою магнітного лассо ми зараз виділимо червону серединку ламтика грейпфрута і з неї створимо вуха для обличчя-дині.

  1. Збільшіть грейпфрут до 200%.

  2. Виберіть магнітне лассо.

  3. Клацніть один раз по нижньому лівому кутку червоної серединки, відпустіть мишу і починайте обводити червоне вправо. По трасі руху залишаються контрольні точки, а сам контур залипає до границі кольорів.

Якщо, на Вашу думку, це лассо недосить точно іде вздовж контуру, можете самостійно клацати по потрібних точках і виділення проходитиме через них. Натискання клавіші Delete стирає контрольні точки і дозволяє повернути процес виділення до попереднього стану і неправильне місце повторно виділити знову.

  1. Як дійдете до правого нижнього кута, двічі клацніть мишею – контур автоматично замкнеться по хорді.

Рисунок 1.13 – Використання магнітного лассо

  1. Подвійне клацання по інструменту “рука” автоматично вписує зображення в границі екрану.

  2. Інструментом “пересунути” перетягніть серединку грейпфруту на місце лівого вуха. Виділення не виключайте.

  3. Виконайте File > Save.

1.11Трансформація виділеного

Командою Free Transform зараз повернемо і змінимо розмір лівого вуха, а потім його копією зробимо праве вухо.

  1. Виконайте Edit > Free Transform. Габаритний прямокутник з’явиться навкруги виділеного вуха.

  2. Щоб повернути вухо, встановіть курсор ззовні кута габаритного прямокутника, курсор там перетвориться на двонаправлену зігнуту стрілку. Перетаскуючи її в потрібному напрямку, ви крутитимете вухо навкруги центру повороту (кружок з перехрестям).

  3. Щоб змінити розмір вуха, встановіть курсор на один з кутових габаритних маркерів (маленькі квадрати) і потягніть його. Для пропорційного збільшення/зменшення тримайте натиснутим Shift при перетягуванні маркера.

  4. Щоб перетягнути вухо цілком, поставте курсор всередину габаритного прямокутника (але не на центральну точку!) і потягніть.

Примітка. Якщо Ви поставите курсор на центральну точку (кружок з перехрестям) і потягнете, то рухатиметься саме центральна точка, а не виділена область.

Рисунок 1.14 – Трансформація виділеного

Якщо Вам не до вподоби, що вийшло, натисніть Esc і зробіть усе заново.

  1. Якщо вухо поставлене правильно, натисніть Enter і тільки після цього трансформація вважається виконаною і “лягає” на зображення. Вухо залишилось виділеним. Зараз ми пересунемо його копію на праву сторону обличчя, дзеркально відобразимо(щоб з копії лівого вуха зробити праве) і точно підгонимо його положення.

  2. Поставте курсор всередину виділеного вуха, натисніть Shift+Alt і перетягніть копію вуха на праву сторону вуха. (Згадайте, яку роль в цій операції виконує Alt і яку – Shift. На цьому етапі роботи Ви це вже повинні знати).

  3. Виконайте Edit > Transform > Flip Horizontal. Вухо віддзеркалилось.

  4. Якщо треба, виконайте Edit > Free Transform, щоб поворотом точно підігнати вухо до голови. Натисніть Enter для завершення трансформації.

  5. Виконайте File > Save.