Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ к Фотошопу.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
5.5 Mб
Скачать

4.2.3План дій

В цій роботі ми крок за кроком пройдемо процес створення композитного твору, щоб проілюструвати, як можна комбінувати векторні малюнки з растровими образами та працювати водночас з Illustrator та Photoshop. Ви додасте логотип з бейсболістом, створений в Illustratorі, до фотографії в Photoshopі та підлаштуєте форму логотипу так, щоб він пасував до фотографії. Потім одержаний образ ми експортуємо на диск в файл з прозорим фоном, що він потім буде зручно переноситись до Adobe Illustrator для подальшого макетування з метою одержати красиву рекламку для друку.

Рисунок 4.3 – Логотип та його суміщення з фото

4.3Порядок виконання роботи

4.3.1Підготовка до роботи

Для поновлення установок Adobe Photoshop на установки по умовчанню зітріть файл C:\WINDOWS\Application Data\Adobe\Photoshop\6.0\Adobe Photoshop 6 Settings\Adobe Photoshop 6 Prefs.psp. (Якщо він є, то при старті Photoshop читає з нього установки, а як нема, то Photoshop створює його заново з установками по умовчанню.) Запустіть Photoshop і відкрийте в ньому фінальний твір цієї роботи, щоб подивитись, до якого результату ми маємо прийти.

  1. Виберіть File > Open. Знайдіть на диску файл end04.psd і клацніть Open.

  2. Якщо хочете, виконайте команду View > Zoom Out щоб зробити картинку меншою і залишіть її на екрані як взірець. Як такого бажання немає, виконайте File > Close.

  3. Зараз ви відкриєте стартовий файл – фотографію коробки, до якої будемо додавати логотип з бейсболістом. Виконайте File > Open. Знайдіть папку з файлами цієї лабораторної роботи, виберіть в ній Start04.psd, та клацніть Open.

  4. Виконайте File > Save As, переіменуйте файл на Work04.psd, та клацніть Save.

4.3.2Розміщення файлу Adobe Illustrator

Ви можете відкрити (Open) файл Adobe Illustrator як новий файл в Adobe Photoshop Як альтернативу, Ви можете виконати команду розміщення Place або команду вклейки Paste для вставки Illustratorового файлу в уже існуючий файл Photoshopу. Коли Ви відкриваєте, розміщаєте або вклеюєте файл Illustratorа, Photoshop растеризує його і він стає сіткою пікселів, тобто растровим образом. В цій роботі ми скористаємось командою Place для розміщення Illustratorового файлу в існуючому творі Photoshopу. Перевага цієї команди та, що вона дозволяє міняти розмір розміщаємого образу, зберігаючи його векторний статус, що зберігає якість картинки. Коли Ви використовуєте Place, образ не растеризується, аж доки Ви не натиснете Enter. І навпаки, якщо Ви в Illustratorі вирежете до буфера картинку і вставите її в Photoshopі, вона прийде в твір Photoshopу вже растеризована, при цьому матиме розміри такі, яка картинка мала в Illustratorі. Якщо після цього Ви надумаєте збільшити цей образ, це зіпсує його якість.

Рисунок 4.4 - Збільшення РОЗМІЩЕННОГО (Place)малюнку з Adobe Illustrator

Рисунок 4.5 - Збільшення ВКЛЕЄНОГО (Paste)

малюнку з Adobe Illustrator

  1. При відкритому фото подарункової коробки виберіть File > Place. Знайдіть файл Logo.ai на диску та клацніть Place. Зверніть увагу на те, що логотип з’явився з габаритним прямокутником навкруги нього і Photoshop автоматично створив для цього образу новий шар з іменем Logo.ai в палітрі Layers:

  2. Натисніть та втримуйте клавішу Shift. Перетягніть кутовий маркер габаритного прямокутника для збільшення логотипу до розміру, що пасує до коробки. (Втримання Shift зберігає пропорції логотипу).

  3. Пересуньте стрілку миші назовні габаритного прямокутника , де вона перетвориться на подвійну зігнуту стрілку і переягуванням поверніть логотип трошки проти годинникової стрілки.

Рисунок 4.6 - Збільшення логотипу, його поворот та пересування

  1. Якщо є потреба, наведіть стрілку миші на середину габаритного прямокутника, так щоб вона перетворилась на стрілку пересування ( ). Тягніть логотип так, щоб він розташувався серединою на ребрі коробки. Добийтесь потрібного положення за допомогою додаткових поворотів та зміни розміру, натисніть Enter, щоб закріпити зроблені зміни та растеризувати логотип.