Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ к Фотошопу.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
5.5 Mб
Скачать

4.3.3“Обгибання” коробки логотипом

Зараз ми змінимо форму логотипа так, ніби він наклеєний на верхню і передню площину коробки. Для створення цього ефекту Ви розріжете логотип навпіл, розмістите кожну половинку у власному шарі і після цього дещо “скривите” іх форму.

  1. Активізуйте шар Logo.ai, виберіть (див. малюнок нижче) інструмент «Багатокутне лассо» і клацніть по верхньому правому куту верхньої площини коробки. Наведіть мишу на наступний кут, клацніть, і таким чином відмітьте всю верхню кришку коробки. Закінчити виділення, клацнувши по першій точці контуру виділення. При захваті першої точки інструментом лассо поряд з ним з’явиться маленьке кільце.

  2. Виконайте команду Layer > New > Layer Via Cut щоб вирізати верхню половинку логотипу із шару Logo.ai і розмістити його у власному шарі. Зверніть увагу, що цей новий шар, Layer 1, з’явився у палітрі шарів. Щоб побачити, що саме розмістилось у цьому шарі, треба погасити видимість всіх шарів, окрім нього. При натиснутій клавіші Alt клацніть по значку “око” шару Layer 1. Повторне Alt-клацання знов включає видимість всіх шарів. Поекспериментуйте таким чином з кожним шаром твору. Зараз Ви готові до «нахиляння» верхівки логотипу.

  3. Переконайтесь, що шар Layer 1 є активним і виконайте Edit > Transform > Skew (операція «нахилу»). Габаритний прямокутник трансформації з’явився навкруги верхівки логотипу.

  4. Поекспериментуйте переміщати кутові маркери габаритного прямокутника, щоб він виклядав з перспектиним викривленням.

Рисунок 4.7 – Підгонка форми логотипу до форми коробки

ПРИМІТКА. Одна остання команда в Photoshopі може бути відмінена через Edit > Undо, або Ctrl-Z. Використовуйте цю команду, якщо чергова спроба нахиляння вас не влаштовує.Відміна декількох кроків роботи можлива за допомогою палітри History. Щоб взагалі відмінити трансформацію, нажміть Escape.

  1. Коли логотип виглядає так, ніби він знаходиться в площині верху коробки, закріпіть трансформацію натисканням Enter.

  2. Повторіть викладені вище операції для нижньої половинки логотипу так, щоб разом вони виглядали як на малюнку.

4.3.4Зміна освітлення кожної частини логотипу

Зараз Ви ще більше інтегруєте логотип з картинкою шляхом використання різної освітленості половинок. Спочатку освітлимо верхню частину, щоб вона більше пасувала до коробки.

  1. При активному шарі Layer 1, зменшіть його непрозорість (opacity) повзунком на палітрі шарів до 60%, при цьому надо, щоб режим змішування шарів був Normal. Змешення непрозорості шару робить верхівку логотипу світлішою, що краще пасує до більш освітленої верхньої площини коробки.

Рисунок 4.8 – Імітація різної освітленості зміною прозорості

Тепер затемнімо нижню половинку логотипу під рівень меншої освітленості пердньої площини коробки.

  1. Клацніть по шару Logo.ai, в якому зараз нижня половинка логотипу. Він став активним. Задайте в палітрі шарів для нього режим змішування Multiply. При цьому нижня половина логотипу стала темнішою, ніби знаходиться в тіні.

  2. Виконайте File > Save.

4.3.5Експорт малюнка з прозорим фоном

Зараз Ви підготуєте наш композитний твір так, щоб він міг бути поміщений назад в Illustrator для остаточного компонування. Взагалі, коли Ви експортуєте малюнок Photoshopу в іншу програму на зразок Illustratorа, весь образ є непрозорим, включаючи фон.

В цій роботі подарункова коробка з файлу Photoshop призначена для вставляння в файл Illustratorа, де рекламна сторінка має кольоровий фон. Це означає, що експорт коробки в Illustrator “як є” призведе до наявності білого фону навкруги коробки, що дуже помітний на жовтому тлі сторінки.

За допомогою майстра Photoshopу “Export Transparent Image” Ви зможете експортувати малюнки до Illustratorа з “обрізаним”, або прозорим фоном. Цей майстер доступний через меню Help.

Рисунок 4.9 -Коробка вставлена з файлу, створеного майстером Export Transparent Image. Фону навкруги коробки немає.

Перед запуском майстера Export Transparent Image Ви маєте виділити ту частину картинки, яку треба зробити прозорою. В творі Work04.psd Ви виділите білий фон навкруги коробки.

  1. В палітрі шарів клацніть по Background, щоб активізувати його.

  2. Виберіть інструмент Багатокутне лассо та виділіть контур коробки як на малюнку нижче. Потім виконайте Select > Inverse щоб инвертувати виділення (поміняти місцями виділене та невиділене). Фон виділено.

Рисунок 4.10 – Виділення фону навкруги коробки

Зараз Ви готові до запуску майстра, який буде показувати Вам діалогові вікна і крок за кроком проведе Вас через процес експорту файлу.

  1. Виконайте Help > Export Transparent Image.

  2. В першому діалозі виберіть другу радіокнопку “I have selected the area to be made transparent”, після чого клацніть Next.

  3. В другому діалозі виберіть Print і клацніть Next.

  4. В третьому діалозі як формат експорту даних виберіть Photoshop EPS , приміть ім’я файлу по умовчанню і клацніть Save.

  5. В діалозі EPS Options виберіть опцію TIFF (8 bits/pixel) і клацніть OK.

  6. В кінцевому діалозі клацніть Finish.

Зверніть увагу, що в робочій області Photoshopу Ви зараз маєте два файли: Work04 та Export Wizard Work04. Оскільки з Work04.psd ми всю роботу вже зробили, можете його закрити, але без збереження в ньому змін!. Майстер Export Transparent Image звів шари докупи як один з кроків підготовки файлу до експорту. Якщо Ви збережете саме цю версію файлу, буде втрачено структурі окремих шарів оригінального файлу.

  1. При активному Work04.psd виконайте File > Close.

  2. В діалозі збереження клацніть Don’t Save option.

Останнім кроком підготовки файлу Photoshop для експорту з можливістю кольорового друку є завдання кольорової моделі CMYK, так що такий образ буде коректно друкуватись чотирма стандартними колорами.

  1. Виконайте File > Save.

Коробка з “наклеєним” на неї логотипом з бейсболістом зараз повністю зкомпонована і готова для розміщення в творі Adobe Illustrator.

Запустіть Illustrator, відкрийте в ньому файл Mailer.ai і розмістіть в ньому командою File > Place файл Export Wizard Work04.psd, що знаходиться у Вашій робочій папці.