Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ к Фотошопу.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
5.5 Mб
Скачать

1.6.2Тимчасове включення інструменту “переміщення”

Тепер виділимо ламтик ківі, що зображуватиме рот, і перемістимо його на обличчя-диню, тимчасово включивши інструмент “перемістити” клавішею, замість того, щоб вибрати його на палітрі інструментів.

  1. Виберіть еліпс виділення на палітрі інструментів.

  2. Зробіть виділення по контуру ківі, як ви це вивчили вище.

  3. Натисніть Ctrl і наведіть курсор на виділене. Біля стрілки курсору з’явилися ножиці. Це означає, що виділене буде при переміщенні вирізане з поточного положення.

  4. Пересуньте ківі на обличчя. Не виключайте виділення.

Рисунок 1.8 – Створення рота

1.6.3Пересування клавішами курсору

Можна точно підганяти позицію виділеного клавішами курсору (стрілки ,,,), які можуть перреміщати виділене на відстань від 1 до 10 пікселів за одне натискання.

Примітка. Стрілки курсору рухають виділене, якщо Ви вже рухали його або якщо інструмент “перемістити” є вибраним. Якщо Ви натискаєте стрілки при виділенні, що ще не пересувалось, то буде рухатись тільки пунктирний контур виділеного, але не піксели всередині виділеного.

  1. Натисніть клавішу “вгору” ( ) кілька разів – рот рухається вгору. Як видно, кожен натиск пересуває виділення на 1 піксел. Спробуйте інші клавіші курсору, щоб подивитись на ефект.

Іноді мерехтливий пунктир навкруги виділеного заважає робити точне позиціювання. Цей пунктир можна тимчасово виключити, без виключення виділення як такого. Зробивши точну встановку фрагменту, його знов можна включити.

  1. Виконайте View > Hide Edges. Пунктир навкруги виділення зникає.

  2. Натисніть і утримуйте Shift, і понатискайте клавіші - стрілки курсору. Виділення переміщається на 10 пікселів за натиск.

  3. Клавішами курсору поставте рот там, де Вам вважається за найкраще. За цим виконайте View > Show Edges.

  4. Виконайте File > Save.

1.7Використання магічної палички

Ц ей інструмент виділяє суцільні масиви пікселів, що прилягають один до одного, базуючись на близькості їх кольорів. Ми використаємо його для виділення жовтого помідорчика (схожий по формі на грушу), який зображатиме ніс створюваного обличчя кухаря.

  1. Двічі клацніть по інструменту “магічна паличка” ( ). Вгорі екрану панель властивостей переключилась на іх показ для магічної палички. Ви вже помітили, що вибір нового інструменту переключає верхню панель на показ саме його властивостей, що дозволяє тонко настроювати його роботу.

Поле Tolerance у властивостях магічної палички контролює, скільки східних відтінків кольору буде виділено, коли Ви клацнете по області малюнка. За умовчанням там стоїть 32. Це означає, що що виділятись будуть піксели не тільки “клацнутого “ кольору, але також 32 світліших і 32 темніших.

  1. Введить до поля Tolerance значення 50, щоб збільшити кількість ви­ді­лю­ва­них відтінків. Переконайтесь також, що у віконці Contiguous стоїть галочка. Це означає, що виділенню підлягатимуть тільки піксели, що безпосередньо прилягають до точки клацання. Якщо флажок Contiguous знято (галочки нема), то Photoshop виділятиме піксели схожих кольорів по всій площі малюнка.

  2. Клацніть магічною паличкою десь всередині грушовидного помідора. Більша його частина виділилась.

  3. Для вибору частини, що залишилась, клацніть невиділену частину помідора, утримуючи Shift. Зверніть увагу, що при цьому біля курсору миші (має зараз вигляд магічної палички) з’являється плюс. Це означає, що нове виділення буде добавлене до існуючого.

Рисунок 1.9 – Додавання нової ділянки до виділеного

  1. Тепер, коли весь помідор виділено, натисніть Ctrl (тимчасове включення “перемістити з вирізуванням”!) і поставте ніс на обличчі там, де треба.

  2. Виконайте Select > Deselect.

  3. Виконайте File > Save.