Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСВБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
209.92 Кб
Скачать

3. Організація роботи з касового виконання дб за видатками.

Порядок орг.-ції роботи вкл..наступні етапи(за ЗФ):

1)ДК обліковує пропозиції про відкриті асигнування із ЗФ ДБ за видатками в розрізі Гол.розпорядників.

2)На підставі затверджених пропозицій ДК готує розпорядження щодо зарах.асигнувань на узагальнення рах-ів в розрізі Гол.розпорядників.

3)На підставі розпорядження суми відкритих асигнувань зарах.на ра-ки Гол.розп-кам.

4)Виписка з рах-ку відкритих асиг-нь подається Гол.розпоряднику наступного роб.дня після зарах.асигнувань.

5)Гол.розпорядники протягом наступного роб.дня після отримання виписки подають відповідному структурному підрозділу ДК розподіли відкритих асигнувань за кодами програм.і економіч.класифікації видатків за тер-ми в розрізі розпорядників нижчого рівня

6)Отримані розподіли перевіряються розпорядниками коштів у відповідності з наданою мережею напрямом цільов.спрямування асигнувань,розподілу пок-ків зведених кошторисів.

7)Перевірені розподіли групуються ДК за тер-ми і на їх підставі скл.реєстри на відкр.асигнувань,які засобами електрон.зв»язку передаються управлінням.

8)На підставі реєстрів скл.зведений реєстр відкр.асигнувань.

9)Управління ДК на підставі отриманих реєстрів відображу.суми асигнувань на рах-ках,відкритих поза рах-ми позабалансового обліку.

(За СФ):

1)Кошти спец.фонду акумулюються на відповідних рах-ках з урахуванням напрямів їх витрачання,передбачених законом «Про ДБ»на відповідний бюджет.рік

2)На підставі інформації про суми надходжень ДК готує розпорядження про відкр.асигнування у розрізі Гол.розпорядників

3)Одночасно ДК готує розпорядження на перерах.коштів СФ.

4)Виписка щодо відкритих асиг-нь надається Гол.розпоряднику наступного роб.дня.

5)Гол.розпорядники подають ДК розподіли виділених асигнувань,на підставі яких ДК скл.реєстри про суми відкр.асигнувань і передає її в управління ДК.

6)На кінець бедж.року ДК зберігає залишки коштів на рах-ках СФ для покриття відповідних витрат у наступному бедж.періоді з урахув.їх цільвого призначення.

7)залишки невикор.відкр.асигнувань за СФ списуються на відповідні рах-ки Гол.роз-ка

і враховуються при формуванні планових показників на відповідний бюдж.період.

4. Документи, що застосовуються в процесі виконання дб

Меморіальні документи – це документи, що використовуються для безготівкових перерахувань з рахунку на рахунок у межах управлінь ДК, а також для документального підтвердження зазначених операцій.

Меморіальні документи: меморіальні ордери, платіжні доручення, платіжні вимоги-доручення, акредитиви, інкасовані доручення (розпорядження), векселі, чеки, розпорядження операційному відділу.

Підставою для оплати видатків є доручення розпорядників коштів і документи, які підтверджують цільове спрямування коштів (рахунки, рахунки-фактури, накладні, товарно-транспортні накладні, трудові угоди, договори на виконання робіт (крім договорів на оплату комунальних послуг, послуг зв’язку, охорони, оренди приміщень), акти виконаних робіт, тендерна документація, акцепти тендерних пропозицій, договори про закупівлю тощо).

На підставі платіжних доручень здій-ся окремі видатки Мініст оборони У та деяких головних розпорядників ( за окремими кодами бюдж класифік видатків, перелік яких узгоджується з ДКУ і відповідним головним розпорядником), незалежно від суми разового платежу.

Плат доручення подаються до орг ДК в кількості примірників, потрібних для всіх учасників безготівкових розрахунків, за формою, встаносленою НБУ.

Подані розпорядниками та одержквачами бюдж коштів плат доруч перевіряються щодо правильності заповнення реквізитів та відповідності підписів і відбитка печатки зразкам. Після проведення платежу на платіжних дорученнях та підтвердних документах, за якими проведено оплату, ставиться відмітка у вигляді відбитка штампа казначея «Оплачено».

Термін дії плат доручення розпорядників та одержувачів бюдж коштів – 10 календ днів з дня його виписування.

Плат доручення, не прийняте до виконання у зв»язку з неправильним заповненням реквізитів ОДК-ва повертають без виконання. На звороті платіжного доручення робиться запис про причину повернення без виконання та зазначається дата повернення за підписами гол бухгалтера або його заступника і виконавця.