Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСВБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
209.92 Кб
Скачать

7. Проведення операцій щодо відкриття асигнувань за загальним фондом

Порядок орг.-ції роботи вкл..наступні етапи(за ЗФ):

1)ДК обліковує пропозиції про відкриті асигнування із ЗФ ДБ за видатками в розрізі Гол.розпорядників.

2)На підставі затверджених пропозицій ДК готує розпорядження щодо зарах.асигнувань на узагальнення рах-ів в розрізі Гол.розпорядників.

3)На підставі розпорядження суми відкритих асигнувань зарах.на ра-ки Гол.розп-кам.

4)Виписка з рах-ку відкритих асиг-нь подається Гол.розпоряднику наступного роб.дня після зарах.асигнувань.

5)Гол.розпорядники протягом наступного роб.дня після отримання виписки подають відповідному структурному підрозділу ДК розподіли відкритих асигнувань за кодами програм.і економіч.класифікації видатків за тер-ми в розрізі розпорядників нижчого рівня

6)Отримані розподіли перевіряються розпорядниками коштів у відповідності з наданою мережею напрямом цільов.спрямування асигнувань,розподілу пок-ків зведених кошторисів.

7)Перевірені розподіли групуються ДК за тер-ми і на їх підставі скл.реєстри на відкр.асигнувань,які засобами електрон.зв»язку передаються управлінням.

8)На підставі реєстрів скл.зведений реєстр відкр.асигнувань.

9)Управління ДК на підставі отриманих реєстрів відображу.суми асигнувань на рах-ках,відкритих поза рах-ми позабалансового обліку.

8. Проведення операцій щодо відкриття асигнувань за спеціальним фондом

1) Кошти спец фонду акумулюються на відповідних рахунках з урахуванням напрямів їх витрачання, передбачених законом про держ бюджет на відповідний рік.

2)На підставі інформації про суми надходжень, ДКУ готує розпорядження про відкриті асигнування в розрізі гол розпорядників.

3)Одночасно ДК готує розпорядження на перерахування коштів спец фонду.

4)Виписка щодо відкритих асигнувань надається головному розпоряднику наступного роб дня.

5)Гол розпорядники подають дк розподіли виділених асигнувань, на підставі яких дк складає реєстри про суми відкритих асигнувань і передає їх управлінням дк.

6)На кінець бедж року,дк зберігає залишки коштів на рахунках спец фонду для покриття відповідних витрат у наступному бюджетному періоді з урах їх цільового призначення. Залишки невикористаних асигнувань списуються з відповідних рах на відповідний рах головного розпорядника і враховуються при формуванні планових показників на відповідний бюджетний період.

9.Особливості здійснення окремих видатків дб (по держ боргу)

Особливості проведення видатків з обслуговування боргових зобов»язань держави полягають у наступному:

1). ДКУ щомісячно отримує від МФУ графіки платежів за держ боргом, на підставі яких склад графіки проведення платежів з обслугов Д боргу для відображення їх у ресурсному балансі та графіки закупівлі й конвертування валютних коштів для проведення зазначених платежів.

Якщо на валютних рахунках бракує необхідної суми коштів для здійснення видатків з обслуговування боргових зобов»язань держави, ДКУ здійснює закупівлю валюти та/або конвертування валютних коштів.

2). Підставою для проведення видатків з обслуговування Д боргу є розпорядження МФУ, яке надається ДКУ у паперовій та електронній формах. Термін дії розпорядження - 10 календ днів з дня його виписування.

3).До розпоряджень додаються копії завірених в установленьму порядку кредитних угод, укладених між КМУ (в особі МФУ) та іноз кредиторами, банками-агентами; платіжних інструкцій іноз кредиторів; договорів про придбання тов, вик-ня робіт, надання послуг; актів виконаних робіт; документів стосовно держ закупівель та ін док-тів, які є підставою для здійсн платежів згідно з чинним законодавством.

4). До платежів з обслуговування Д боргу належать платежі зі сплати:

- % (доходу) за держ боргов зобов»язаннями;

- Видатків на управління Д боргом, пов»язаних з наданням послуг з обслуговування Д боргу, визначених розпорядженнями КМУ

5). Платежі з обслуговування Д боргу здій-ся ДКУ в нац та іноз валюті у такому порядку:

- виплата % (доходу) за борговими зобов»язаннями здійснюється безпосередньо на рахунки кредиторів або банк-агентів відповідно до угод, укладених МФУ з кредиторами та банками-агентами як у нац, так і в іноз валютах; операції в іноз валюті здійс-ся з валютних рахунків ДКУ;

- інші платежі з обслугов Д боргу здій-ся в нац валюті через реєстрац рахунки, відкриті на ім»я МФУ в ДКУ; в іноз валюті - з валютних рахунків ДКУ на рахунки виконавців послуг згідно з підтвердними документами.

6). Платежі з погашення Д боргу здій-ся ДКУ у такому самому порядку, як і видатки з обслуговування Д боргу.