Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСВБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
209.92 Кб
Скачать

10. Здійснення операцій за рахунок власних надходжень бюджетної установи.

Власні надходження:

- на спеціальні реєстраційні рахунки розпорядників зарахов. кошти, що надходять як кошти за платні послуги, кошти від вищих і підвідомчих установ від інших підвідомчих осіб на утримання і виконання і виконання доручень, здійснення видатків, поновлення касових видатків.

- всі суми коштів, що надходять готівкою в касі установ обов’язково зараховуються на спеціальні реєстраційні рахунки.

- кошти спеціального фонду як власні надходження зараховуються без конкретного віднесення до кодів економічної класифікації видатків, однак здійснення видатків проводиться відповідно до кошторису за конкретними кодами економічної класифікації видатків, шляхом оплати рахунків за надані послуги, виконані роботи, отримані товари.

- надання фінансової підтримки установам, організаціям не допускається.

- перерахування коштів вищим або підвідомчим установам у разі, якщо основна діяльність установи забезпечена ресурсами здійснюється на підставі платіжного доручення розпорядників лише в межах однієї програми та однієї групи власних надходжень.

- розпорядники, які перераховують кошти, отримані в поточному році – такі операції відображаються як зменшення доходів, а які отримують – відповідно як збільшення доходів.

11. Порядок видачі готівки. Для оформлення документів на отримання з/пл. , стипендії, допомоги, видатків на службові відрядження та ін..коштів, що видаються на видатки, які не можуть бути проведені безготівковою оплатою, розпорядники та одержувачі б-тних коштів подають до органів ДК заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рах-ки у 2-х примірниках. Після видачі готівки один примірник повертається розпоряднику або одержувачу б-тних коштів за відповідним відбитком штампа казначея, а другий примірник зберігається в органах ДК.

Заявки на видачу готівки виписуються розпорядниками та одержувачами б-тних коштів на осіб, з якими в них укладено договори про повну матеріальну відповідальність і які мають право отримувати і видавати кошти. Розпорядники та одержувачі б-тних коштів, отримуючи з.пл. і прирівняні до неї платежі, разом із заявкою на видачу готівки повинні подавати платіжні доручення на перерахування платежів, утриманих із з.пл. працівників і нарахованих на фонд оплати праці, податків до б-ту і зборів до держ.ціл.фондів.

Готівка на придбання продуктів харчування, медикаментів і здійснення інших видатків, які не можуть бути проведені безготівковою оплатою, розпорядникам та одержувачам б-тних коштів видається на підставі заявки, але за наявності на це дозволу головного розпорядника. Дозвіл надається у довільній формі. Видача готівкових коштів під звіт на закупівлю с/г прод-ї, продуктів її переробки та заготівлю вторинної сировини, крім металобрухту дозволяється на термін не більше 10 роб.дн від дня видачі готівкових коштів під звіт, ана всі ін.виробничі (господарські) потреби – на термін не більше 2-х роб.дн, у т.ч.день отримання готівкових коштів під звіт. Відповідальність за цільове використання готівки несе розпорядник або одержувач б-тних коштів.

Розпорядники та одержувачі б-тних коштів після придбання продуктів харчування, госп.тов, медикаментів або здійснення ін..видатків, які не можуть бути проведені готівкою, подають відповідному органу ДК підтвердні док-ти. У разі неподання розпорядниками та одержувачами б-тних коштів у встановлені терміни док-тів органи ДК припиняють видачу чеків на отримання готівки. Відповідальна особа перевіряє зазначені док-ти, про що на звороті док-та робиться запис, що готівку використано за відповідним цільовим напрямом. На підставі перевіреної заявки відповідальні особи органів ДК підписують грошові чеки на отримання готівки.