Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСВБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
209.92 Кб
Скачать

5. Формування єдиної бази даних мережі розпорядників б. Коштів:

Порядок склад. мережі розпорядників б. коштів включає такі етапи:

1. Головні розпоряд. до початку бюджетного року визначають мережу розпорядників нижчого рівня та одержувачів б. коштів за територіями на обласн. рівні; 2. ГР надають ці дані за 15 днів до початку бюд. року ДК;

3.ДК узагальнює отриману інформацію і доводить її на ел. носіях до головних управлінь ДК а АРК, обл.., м. Києві, Севастополі; 4.Рада міністрів АРК, обл.., Київська та Севастопольска держ. адміністрація не подають до ДК свою мережу. У базу даних про мережу ДКУ вносить інфо лише про ГР.

5.Інфо щодо мережі розпорядників нижчого рівня подається ГР до голов. управління; 6. Розпор. нижчого рівня подають управ-ням дані про мережу розпорядників у територіальному розрізі. Управління узагальнюють отримані дані, групують за територіями (міста, райони) і формують базу даних про мережу установ.

7. управління звіряють отримані від ДК дані мережі з даними поданими відповідними розпорядниками; 8.доведення мережі Мін. Оборони, Держ. прикордон. служби, служби безпеки, МВС, Нац. космічного агентства має особливості відміні від інших ГР. Мережа силових структур доводиться до транзитних управлінь через базові упр-ня.

9.органи ДК здійснюють перевірку відповідності даних про мережу з переліком розпорядників та одерж. бюдж. коштів, що безпосередньо обслугов. у відповід. органі ДК. У разі невідповідності зазнач. даних про це повідомляється відповід органу Дк для здій-ня організаціонних заходів.

10. в процесі викон-ня ДБ можуть виникнути зміни в мережі, ща пов’язано із створенням нової установи, вилученням установи з мережі, уточненням реквізитів. При зміні мережі ГР повідомляють ДК, розпорядн. нижч рівня відпов. органів ДК. Реєстр змін до мережі склад. за тією ж формою, що і основний перелік розп. коштів.

6.Облік б-тних асигнувань.

Організація роботи органів ДК щодо забезпечення обліку бюджетних асигнувань включає в себе наступне:

1) Мінфін направляє ДКУ річний розпис асигнувань, помісячний розпис асигнувань, річний розпис витрат спец фонду та поміс розпис спец фонду.

2)ДКУ реєструє дані в зазначених документах, про що на оригіналі док ставиться відбиток штампу і відображає ці дані на відпов рах за балансового обіку. Зазначені рах відкриваються на підставі док, отриманих від Мінфіна та закриваються по закінченню бюдж періоду.

3)ДКУ протягом трьох роб днів після отримання від Мінфіну зазначених док доводить до гол розпорядників витяги з річного розпису асигнувань, помісячного розпису асигнувань, річного розпису витрат спец фонду та помісячного розпису спец фонду.

4)Отримані головними розпорядниками витяги є підставою для затвердження в установленому порядку кошторисів, панів асигнувань заг фонду, спец фонду, та планів використ бюдж коштів одержувачами.

5)Гол розпорядники протягом 3 роб днів після отримання витягів подають ДК розподіл показників зведених кошторисів, зведених планів асигнувань заг фонду та розподіл показників зведених планів спец фонду.

6)Показники зведених кошторисів, зведених планів асигнувань, зведених показників спец фонду обіковуються в ДК на відповідних рахунках.

7)ДК протягом 5-ти роб днів узагальнює одержані від головних розпорядників дані, формує річний розпис асигнувань держ бюджету, поміс.асигнувань заг фонду, помісячний розпис ЗФ та річний розпис витрат спец фонду за видами надходжень.

8)Доведені обсяги б-тних асигнувань є підставою для прийняття розпорядниками та одержувачами коштів бюджету зобов’язань на здійснення видатків держ бюджету україни. Період коли ДБ, ше не прийнято, ДК отримує від МФ тимчасовий розпис на певний період і витяги з нього доводяться до голов розпорядників. БУ скл.на цей період тимчасові, індивідуальні кошториси. Тимчасовий розпис за територіями ДК не складається.