Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСВБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
209.92 Кб
Скачать

17. Основні засади складання фін. Звітності.

Звітність про виконання бюджету – це система взаємопов׳язаних узагальнюючих показників, що відображають фінансовий стан бюджету та результати його виконання за звітний період.

Метою складання фін. звітності про виконання бюджету є надання повної, правдивої інформації про фін. стан і виконання бюджету користувачам для економічного аналізу та прогнозування на поточний і перспективний періоди.

Користувачі звітності виконання бюджету – фізичні і юридичні особи, яким необхідна інформація про стан бюджету та рух бюджетних коштів для прийняття економічних рішень.

Класифікаційна ознака – класифікаційні види

Призначення фін. звітності – внутрішня, зовнішня

Обсяг показників – первинна, зведена (консолідована)

Термін складання і подання – оперативна( щоденна, щотижнева), періодична (місячна, квартальна), підсумовуюча( річна, консолідована)

Мета складання та ступінь доступності користувачів до використання – статистична, фінансова, бухгалтерська.

Форми звітності та інструкції щодо заповнення цих форм, періодичність, способи та порядок їх подання щорічно затверджено ДКУ з урахуванням вимог Бюджетного кодексу та Закону України про Державний бюджет У-ни на відповідний рік за погодженням з Міністерством фінансів і Рахунковою палатою У-ни.

Зовнішня фін. звітність - це звітність яка складається з метою оцінювання минулих і майбутніх результатів виконання Держ б-ту та місцеві б-ти.

Внутрішня фін. звітність – це складається з метою планування оцінювання та контролю за щоденними операціями органів фін. с-ми.

Оперативний звіт – це щоденний, тежневий, декадний або звіт за інший період який визн. ДКУ.

Сальдовий баланс рахунків – це форма фін. звітності, що скл. Органами ДКУ на підставі данних синтетичного обліку звірених з даними аналітичного обліку за всіма рахунками з 1 по 9 клас плану рахунків.

18. Порядок подання звітності про виконання бюджетів.

ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ:

Розпорядники бюджетних коштів(РБК) подають квартальну та річну фінансову звітність до органів ДКУ та РБК вищого рівня (РБКВР).

Міністерства та інші центральні органи подають зведену, квартальну, річну фінансову звітність ДКУ та РП.

Головні РБК (ГРБК) подають копії зведеної річної фінансової звітності, попередньо завіреної Держ казначейством Укр. до Міністерства фінансів (МФУ).

ГРБК МБ подають зведену квартальну і річну фінансову звітність до відповідного органу ДКУ.

ГРБК МБ подають копії зведеної річної фінансової звітності, попередньо завізованої органом ДКУ до відповідного місцевого фінансового органу.

БЮДЖЕТНА ЗВТНІСТЬ:

РБК, одержувачі БК (ОБК) подають місячну бюджетну звітність до відповідного органу ДКУ.

РБК, ОБК подають квартальну та річну бюджетну звітність до органів ДКУ та РБКВР.

Міністерства та інші центральні органи подають зведену квартальну та річну бюджетну звітність ДКУ для перевірки використання коштів та РП для контролю за ефективністю використання коштів на реалізацію конкретної бюджетної програми.

ГРБК подають копії зведеної річної бюджетної звітності, попередньо завіреної ДКУ до МФУ.

ГРБК МБ подають зведену квартальну і річну бюджетну звітність до відповідного органу ДКУ.

ГРБК МБ подають копії зведеної річної бюджетної звітності, попередньо завізованої органом ДКУ до відповідного місцевого фінансового органу.