Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСВБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
209.92 Кб
Скачать

16. Порядок обслуговування мб за видатками.

Основні етапи та процедури здійснення видатків МБ

1. Формування бази даних мережі розпорядників коштів МБ.

Мереже розпорядників б-тних коштів – це інформація про підвідомчих розпорядників та одержувачів б-тних коштів, які отримують кошти від розпорядників. Складають мережу розпорядників МБ місцеві фін. органи. Не пізніше, ніж за 15 днів до початку б-тного року гол. Розпорядники подають на паперових та електронних носіях органу ДК дані про розташування установ та організацій, які погоджені з фін. органами.

2. Порядок затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання МБ за видатками. Після прийняття МБ фін. органи складають на паперових та електронних носіях і передають органу ДК річний розпис асигнування МБ та помісячний розпис асигнування ЗФ МБ. Дані цих документів органів ДКУ реєструються на відповідних рахунках про що робиться запис на оригіналі. Крім того, фін. органи роблять витяги із цих документів в тижневий термін повідомлені головним розпорядником. Ці документи є підставою для затвердження кошторисів б-тних установ і планів асигнувань розпорядників б-тних коштів чи планів використання б-тних коштів одержувачів. Головні розпорядники складають та подають органам ДК показники зведених кошторисів та показників зведених планів асигнувань із ЗФ в розрізі розпорядників нижчого рівня чи одержувачів.

3. операції по перерахуванню коштів МБ їх розпорядником для здійснення видатків. Для виділення головним розпорядником коштів б-тних асигнувань відповідні фін. органи з врахуванням зареєстрованих фін. зобов’язань готують розпорядження на виділення коштів ЗФ чи СФ МБ в розрізі гол. розпорядників в межах залишків коштів на рахунках 3142, 3152 та подають органу ДКУ. Відповідно до цього розпорядник органу ДКУ зараховує кошти на рахунки розпорядника та надають розпоряднику виписку з особового рахунку. На підставі виписки розпорядник готує та подає органу ДКУ розподіл виділених асигнувань на перерахування коштів підвідомчим установам. Цей розподіл перевіряє орган ДКУ і перераховує ці кошти. Для перерахування коштів між рахунками відкритими на балансі одного органу ДК використовуються меморіальні ордери.

4. Оплата видатків розпорядників та одержувачів коштів. Здійснюється органами ДК з реєстраційного, спец. Реєстраційного рахунків та рахунків одержувачів шляхом проведення платежу на рах. 7211, 7221. Оплата рахунків розпорядників коштів здійснюється лише за наявності обліку органу ДК їх зобов’язань та залишків коштів на рахунках розпорядників за відповідними кодами екон.-класифікації. Підставою для здійснення видатків є платіжне доручення розпорядників коштів, за реєстровані зобов’язання. При здійсненні видатків розпорядник здійснює попередній і поточний контроль.

5. Відмова а оплаті видатків розпорядників та одержувачів б-тних коштів при здійсненні платежів. Причини відмови в оплаті: - відсутність затверджених кошторисів та помісячних планів асигнувань; - відсутність або недостатність коштів на відповідних рахунках; - Неподання необхідних підтвердних документів; - недотримання або порушення порядку використання коштів; - помилки в оформленні документів; -- відсутність обліку зобов’язань та термі її погашення здійс. Фін. органами на основі щоквартальної звітності.