Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Б-пл_стац.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Потреба підприємства в персоналі (за рік) та його вартість

Категорії працівників

Якості, необхідні для виконання даного виду діяльності (кваліфікація, досвід)

Необхідна кількість персоналу

Вартість персоналу,

грн.

Джерела покриття потреб у персоналі (внутрішні, зовнішні)

Керівники:

1

2

Спеціалісти:

1

2

Робітники:

1

2

Службовці:

1

2

Охорона:

1

2

Інші:

1

2

Всього

Наступним підрозділом «Організаційного плану» є «Відомості про власників підприємства та провідних осіб підприємства (менеджерів)». На цей розділ завжди звертають увагу потенційні інвестори та кредитори. Справа в тім, що добра бізнес-ідея та правильно підібрані виконавці є необхідними умовами успіху будь-якої справи.

Тому при представленні власників та провідних менеджерів підприємства доцільно робити наголос на таких рисах ваших керівників: впевненість в собі та всебічна розвиненість; спроможність зводитися на ноги; здібності новатора; орієнтованість на результат; професійна готовність ризи-кувати; самовідданість тощо.

Опрацьовуючи даний підрозділ, потрібно спочатку чітко визначити, кого саме слід охарактеризувати і як це зробити. До таких осіб, як правило належать:

-підприємці-засновники бізнесу;

  • активні інвестори (ті, хто вкладає свої кошти у підприємство);

  • провідні менеджери підприємства (директори, керівники служби маркетингу, фінансів, бухгалтерії та ш.);

  • зовнішні консультанти, експерти (спеціалісти, які залучаються для допомоги у вирішенні особливо складних проблем).

Далі потрібно визначити, які саме відомості про кожного з ключових працівників підприємства мають бути надані в організаційному плані. Це можуть бути, наприклад, короткі біографічні довідки про особу та конкретні обов’язки, які на неї покладаються. Іноді до організаційного плану досить включити лише старанно відібрані відомості про рівень кваліфікації та професійні досягнення кожного із ключових керівників. Досить рідко до організаційного плану включають матеріали щодо похвальних характеристик і нагород, одержаних керівниками підприємства.

Щоб наочно показати, кого і чому бажано залучити до роботи, потрібно скласти так звану матрицю здібностей (таблиця 19), за допомогою якої можна визначити функції управління та осіб, які будуть їх виконувати (власний персонал або зовнішні консультанти).

Таблиця 19.