Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Б-пл_стац.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Відомість допоміжних робітників підприємства

Професія

Число робітників за розрядами, осіб

Число робітників за змінами, осіб

Всього робітників

1

2

3

4

5

6

7

8

І

II

III

1

2. Комплектувальщики

3.Водії

Всього

Далі підраховується середній тарифний коефіцієнт допоміжних робітників (формула 10.3).

Розрахунок кількості керівного складу, інженерно-технічних працівників (спеціалістів) і службовців базується на типових схемах управління. Орієнтовно для цехів чисельність інженерно-технічних працівників складає 6-10% числа всіх робітників, розрахунково-конторського персоналу – 1-2%. У виробничих підрозділах на кожні 25-30 основних робітників призначається змінний майстер. На дільницях вводиться посада головного майстра чи керівника дільниці.

Кількість молодшого обслуговуючого персоналу (МО) визначається на підставі укрупнених норм обслуговування. Наприклад, чисельність прибиральників визначається за кількістю м2 площі, що прибирається (один прибиральник на 200-300 м2). Загальна чисельність МОП на підприємстві не повинна перевищувати 1-3% від числа всіх робітників.

Розрахунок кількості вищезазначених категорій працівників зводиться в таблицю 17.

Таблиця 17.

Штатний розпис керівників інженерно-технічних працівників, службовців, молодшого обслуговуючого персоналу

Найменування посади

Кількість

Посадовий оклад, грн./міс.

Примітки

Керівники:

1

2

Спеціалісти:

1

2

Службовці:

1

2

МОП:

1

2

Всього

Після розрахунку кількості персоналу, необхідного для виконання поставлених завдань, потрібно визначити, які рівні заробітної плати та окладів ви встановите для працівників, наскільки ці оклади відрізняються від рівнів, встановлених іншими працедавцями в регіоні. Обов’язково потрібно розрахувати вартість персоналу, а також визначити конкретні джерела покриття потреби в персоналі (внутрішні і зовнішні). Виконані розрахунки та супутню інформацію доцільно занести в таблицю 18. При розрахунку вартості персоналу потрібно враховувати заробітну плату працівників, всі види премій, нарахувань на заробітну плату тощо.

Таблиця 18.