Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АУДИТ[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
164.86 Кб
Скачать

1.Договір на проведення аудиту та надання ін. Ауд. Послуг.

П-во звертається до ауд.фірми з проханням надати їй визначені послуги. Після одержання згоди ауд. фірми, уклад-ся договір про проведення аудиту.Такий договір є офіційним док-том, який регламентує взаємовідносини аудитора (ауд. фірми) з клієнтом. Згідно з договором про надання ауд. послуг ау-р зобов'язується надати послуги (тобто провести аудит, а замовник клієнт - отримати ці послуги).Договір має таку страктуру: вступна частина (зазнач: місто, дата, назва фірм); Предмет договору (що перевіряють); Права і обов’язки сторін; Відповідальність сторін(у випадку невиконання або неналежного виконання сторонами своїх зобов’язань вони несуть відпов-сть згідно з чинним закон-м); Ціни та порядок розрах-в(вар-сть робіт,порядок здавання та прийому робіт; термін виконання робіт;)Зміна, розірвання та припинення договору.В кінці вказуються юрид. адреси сторін.

2. Метод аудиту.

Згідно ЗУ «Про ауд.д-сть», аудит – це перевірка публічної бух.звітності, обліку, перв.док-в та ін. інф-ції щодо фін-госп. д-сті суб’єктів госп-вання з метою визначення достовірності їх звітності, обліку, його повноти і відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам.

М-д аудиту – це сукупність спец прийомів, за доп яких оцінюється стан об’єктів, що підлягають вивченню. Виділ.метод.прийоми проведення перевірки і метод.прийоми орг.-ї.Метод.прийоми провед.перевірки: 1)факт.перевірка – це перевірка кільк. та якісного стану об’єктів, яка встановлюється шляхом обстеження(особисте ознайомлення із предметом дослідження),огляду,обмірюв,зважування та ін..2)документ.перевірка – це перевірка док-в і записів, яка може бути формальною(візуальна перевірка правильності записів усіх реквізитів), арифмет, перевіркою по суті(встановлення законності і доцільності госп.оп-й).3)підтвердження-одержання письм. відповіді від клієнтів або 3-х осіб.4)перевірка механ.точності.5)аналіт.тести – м-ди порівняння в абсол. і відносних од-цях.6) сканування – безперервний, по елемент.перегляд інф-ї.7)спеціал.перевірка..8)зустрічна-перевіряється від об-ня госп.оп-й в з-х осіб з даними клієнта. Метод.прийоми орг.-ї:1)суцільна перевірка;2)вибіркова-застос-ня ауд.процедур для масивів інф-ї менше ніж 100%;3)аналітична-оцінка фін.показників за допом. вивчення імовірних залежностей між ними;4)комбінована-поєднання попередніх. До заг-наукових м-дів належить:індукція, дедукція, абстракція, конкретизація та ін..До спеціальних:спостереження, підрахунок,експертиза,анкетув.,тестув. та ін.

3.Види аудиту і його класифікація

Згідно ЗУ «Про ауд.д-сть», аудит – це перевірка публічної бух.звітності, обліку, перв.док-в та ін. інф-ції щодо фін-госп. д-сті суб’єктів госп-вання з метою визначення достовірності їх звітності, обліку, його повноти і відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам.

Залежно від суб’єкта аудиту: зн.аудит - зд-ся незалежними сертифікованими аудиторами на договірній основі (аудиторські фірми), вн. аудит – зд-ся висококваліфікованими штатними працівниками самого під-ва(необов’язкова сертифікація аудиторів).За напрямами контролю: аудит річної бух. звітності,узгодженості та операційний, який поділ. на функціональний, організаційний, спеціальний.У закорд.практиці виділ. ще екологічний – це аналіз рівня відпов-ті орг.-ї вимогам еколог.законод-ва. За к-стю об’єктів контролю: однопредметний(дослідж-я пит..одного виду), багатопредметний(охоплює широке коло об’єктів контролю). За формою власності аудиторського органу: державний(в Укр. викон-ся КРУ при Мінфіні), колективний(зд-ся ауд.фірмами), приватний(зд-ся окрмемим фахівцем, який за реєстр.в органах влади як підп-ць). Від часу проведення: попередній, оперативний, ретроспективний, стратегічний.