Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АУДИТ[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
164.86 Кб
Скачать

4. Вимоги до складання ауд. Док-в

Як зазначено у МСА №230, робоча документація - це записи, за допомогою яких аудитор фіксує проведені процедури перевірки, тести, отриману інф-цію і відповідні висновки, що зд-ся під час проведення ауд. перевірки. До робочої док-ції вводиться інф-ція, яка, на думку аудитора, важлива для того, щоб правильно виконати ауд. перевірку, і яка повинна підтвердити висновки та пропозиції в ауд. висновку.МСА 230 визначає, що основні вимоги до ауд. док-ції полягають в наданні зрозумілої інф-ції щодо: характеру, часу та обсягу ауд. процедур; рез-тів ауд. процедур та отримані ауд. докази; важливих питань, які виникли в процесі аудиту, та висновків щодо них.

Під час оформлення документації необхідно дотримуватися таких вимог: на першій сторінці кожного робочого док-та зазначено назву ауд. фірми, назву п-ва, період перевірки чи дата перевірки док-ції клієнта; кожному робочому документу дається назва; для прискорення пошуку необхідної робочої док-ції кожному документові присвоюється код (шифр). Сторінки кожного робочого док-та в межах однієї назви слід пронумеровувати; в кожному робочому док-ті проставляється ініціали аудитора, який підготував його, та дата остаточного виконання процедур ауд. перевірки, відображених у цьому док-ті.

5. Планування аудиту

Планування-це процес зд-ня рішень ауд. стратегії(МСА 300”Планування”). Воно зд-ся на поч.стадії ауд.перевірки і його метою є надання аудиторами під-вам ефективних ауд. послуг у встановлений договором термін. Вимоги до процесу планування: вивчення бізнесу клієнта; набуття знань про облікову сис-му клієнта, оцінка ризику суттєвості, визнач очікуваного рівня довіри до вн контролю суб’єкта перевірки. Види планування: *планув-ня ауд. дія-сті як одного з видів бізнесу; *план аудиту й ін. видів послуг як конкретне виконання робіт для того чи ін. суб’єкта госп дія-сті. Планув поділ на: стратегічне і поточне (планув ауд. дія-сті), оперативне (план аудиту і ін. послуг). Етапи: *визначення мети і завдання аудиту; *оцінка існуючого середовища суб’єкта перевірки; *вибір стратегії та її реалізація; *складання заг-го плану аудиту; *визначення процедур для кожного етапу процесу ауд.перевірки; *розробка програми аудиту; коригування заг-го плану і програми аудиту.

6.Предмет і об’єкти аудиту

МСА300«Плануваня».Предмет-інформація про факти госп. дія-сті суб’єкта ауд.-кого контролю, відображена в с-мі б/о та ін. джерелах інф-ційної структури, що підлягає кількісній і вартісній оцінці.

Об’єкти – інф-ція про окремі або взаємопов’язані факти госп. д-сті суб’єкта госп. контролю, відображена в с-мі б/о.

Об’єкти аудиту поділ на такі види: матеріальні, трудові і фінансові ресурси; активи, зобов’язання і капітал, методи і ф-ції управління; ор-ційні форми управління. За складністю: прості і складні. Відношення до сфери д-сті: матеріально-технічного постачання, сфери вир-ва, сфери збуту. Зв'язок з часом: об’єкти стан яких оцін-ся в минулому часі, теперішньому і майбутньому. Характер оцінки: оцінюються у кількісному вигляді, вартісному, кількісно-вартісному вигляді. Відношення до видів аудиту: об’єкти вн. аудиту і зн. аудиту.