Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аллина дипломна.docx
Скачиваний:
28
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
217.9 Кб
Скачать

Урожайність сільськогосподарських культур в тов «Устя»

Культура

2 008р.

2 009р.

2 010р.

Відхилення 2010 від 2008 (+;-)

пшениця озима

41,3

38,8

31,7

-9,6

Кукурудза

78,8

54,9

75,8

-3

соняшник

17,4

32,6

22,9

5,5

ріпак озимий

27,4

21,8

34,9

7,5

соя

39,4

13,2

34,9

-4,5

цукрові буряки

297,7

265,5

-32,2

ячмінь озимий

38,4

32,5

26,6

-11,8

Аналіз проведених досліджень в табл.. 2.6 свідчить, що урожайність кукурудзи зменшилась на 3 ц./ га в 2010 році в порівнянні з 2008 роком, урожайність озимої пшениці і ярого ячменю скоротилась на 9,6 ц / га і 11,8 ц / га відповідно, в 2010 в порівнянні з 2008 роком.

2.2. Стан облікового процесу на підприємстві

Згідно Наказу № 2 по ТОВ«Устя» «Про організацію бухгалтерського обліку і облікової політики» ведення бухгалтерського обліку на підприємстві покладено на бухгалтерську службу підприємства на чолі з головним бухгалтером. Відповідальність працівників бухгалтерської служби щодо ведення бухгалтерського обліку регулюється посадовими інструкціями. Зокрема в обов’язки головного бухгалтера входить організовувати бухгалтерський облік згідно принципів, методів, положень (стандартів) бухгалтерського обліку, забезпечувати цілісність відображення операцій і достовірну оцінку активів, зобов'язань, капіталу в бухгалтерському обліку.

Склад бухгалтерської служби та розподіл обов'язків між працівниками бухгалтерії наведено в додатку .

З даних таблиці 2.7 видно, що в бухгалтерії господарства лише 1 працівник з вищою освітою, а саме головний бухгалтер, яка .веде податкові та банківські рахунки, слідкує за наявністю та рухом грошей в касі підприємства та на поточному рахунку, розраховує суми податків та виписує доручення на їх сплату. Щоквартально головний бухгалтер складає і подає квартальну фінансову і податкову звітність.

В ТОВ «Устя» згідно Наказу «Про облікову політику» (додаток Б) застосовується журнально-ордерна форма обліку. Характерною особливістю цієї форми обліку є та, що процес обробки первинних документів базується на принципі систематичного накопичення і періодичного узагальнення їх даних в регістрах встановлених форм. Записи в облікові регістри здійснюються в розрізі показників, необхідних для складання місячної, квартальної і річної звітності.

Регістром журнально-ордерної форми є журнали-ордери, відомості і реєстри до них, листки-розшифровки і Головна книга. Схема журнально-ордерної форми обліку в ТОВ «Устя» показана в додатку .

Від правильної організації документообігу і представлення внутрігосподарської звітності в підприємстві залежить стан організації всього облікового процесу.

В умовах журнально-ордерної форми обліку важливо організувати справу таким чином, щоб первинні документи і внутрігосподарська звітність надходили в бухгалтерію у встановлені строки. Це найкращим чином сприяє роботі всього апарату бухгалтерії по зведенню і узагальненню даних в журналах ордерах. Тому важливе організуюче значення в бухгалтерському обліку займає документообіг.

Порядок оформлення господарських операцій первинними документами та руху первинних документів від виробничих підрозділів до бухгалтерії в ТОВ «Устя» регламентується графіком документообігу, розробленим головним бухгалтером та затвердженим керівником. Даний графік встановлює відповідальних осіб за заповнення і правильне оформлення первинних документів та строки їх передачі в бухгалтерію (додаток ).

Дотримання строків подання первинних та зведених документів в бухгалтерію контролюється головним бухгалтером, оскільки невиконання вимог графіку документообігу може потягнути за собою порушення строків подання статистичної, фінансової та податкової звітності.