Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
konspek160-161.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
3.76 Mб
Скачать

4. Порядок роботи Комісії

    1. Для реалізації повноважень Комісія планує роботу на поточний рік, розробляє регламент своєї роботи з урахуванням вимог захисту інтелектуальної власності, а також методологічну і нормативну базу моніторингу та перевірок суб'єктів аудиту і подає її на затвердження АПУ. До 1 жовтня кожного року Комісія подає до Секретаріату АПУ пропозиції щодо формування кошторису на наступний рік.

    2. Комісія проводить планові засідання щомісячно за тиждень, але не пізніше одного дня до засідання АПУ. У разі необхідності проводяться позапланові засідання. За наслідками обговорення питань на засіданні Комісія приймає рішення.

    3. Порядок денний визначається головою Комісії відповідно до Плану роботи Комісії або на підставі пропозицій, отриманих від членів Комісії та пропозицій, що надійшли від Голови АПУ чи інших членів АПУ.

    4. Засідання Комісії є правомочним, якщо в ньому бере участь не менше двох третин її членів. Рішення Комісії приймаються простою більшістю голосів присутніх членів Комісії. З окремих питань, які не потребують широкого обговорення, рішення можуть бути прийняті шляхом письмового опитування членів Комісії.

    5. Комісія у процесі виконання покладених на неї завдань взаємодіє з іншими комісіями АПУ та регіональними відділеннями АПУ.

    6. У разі розгляду справ за підсумками проведення зовнішніх перевірок засідання Комісії проводиться за участю голови Комітету з контролю за аудиторською діяльністю.

    7. На засідання Комісії в разі необхідності можуть запрошуватися особи, зацікавлені у розгляді справ.

    8. Засідання Комісії оформлюються протоколом, з яким ознайомлюються члени Комісії.

    9. Для вирішення організаційних питань та ведення діловодства Комісії за нею закріплюється радник Комісії, який є штатним працівником секретаріату АПУ.

Додаток 10

АУДИТОРСЬКА ПАЛАТА УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

від 27.09.2007 № 182/4

м. Київ

Про затвердження Положення з національної практики контролю якості аудиторських послуг 1

Організація аудиторськими фірмами та аудиторами

Системи контролю якості аудиторських послуг”

На виконання статті 12 Закону України “Про аудиторську діяльність” від 22 квітня 1993 року № 3125-XII (в редакції Закону від 14.09.2006 № 140-V), а також відповідно до Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики, які застосовуються в Україні в якості національних, Аудиторська палата України ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення з національної практики контролю якості аудиторських послуг 1 «Організація аудиторськими фірмами та аудиторами системи контролю якості аудиторських послуг» (додається).

2. Визначити, що аудиторські фірми та аудитори, які займаються аудиторською діяльністю індивідуально як фізичні особи – підприємці, зобов’язані розробити відповідні політику та процедури контролю якості аудиторських послуг згідно з вимогами цього Положення до 01 жовтня 2008 року.

3. Встановити, що починаючи з 01 жовтня 2010 року для виконання завдань з обов’язкового аудиту, а також завдань з аудиту фінансової звітності державних підприємств і установ аудиторські фірми та аудитори, які займаються аудиторською діяльністю індивідуально як фізичні особи – підприємці, зобов’язані отримати підтвердження Аудиторською палатою України відповідності системи контролю якості аудиторських послуг вимогам цього Положення.

4. Підтвердження відповідності системи контролю якості аудиторських послуг вимогам цього Положення здійснюється згідно з Положенням про зовнішні перевірки системи контролю якості аудиторських послуг, затвердженого Аудиторською палатою України.

5. Це рішення набирає чинності з 01 жовтня 2007 року.