Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
konspek160-161.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
3.76 Mб
Скачать

5. Порядок роботи Комісії

  1. Комісія планує роботу на поточний рік, розробляє регламент своєї роботи і подає розроблені документи на затвердження АПУ. До 01 жовтня кожного року Комісія подає до Секретаріату АПУ пропозиції щодо формування кошторису на наступний рік.

  1. Комісія проводить планові засідання щомісячно за тиждень до засідання АПУ. У разі необхідності за ініціативою голови Комісії збираються позапланові засідання. За наслідками обговорення питань на засіданні Комісії приймається рішення.

  1. Засідання Комісії оформлюються протоколом, який підписує голова Комісії та з яким ознайомлюються члени Комісії. Рішення Комісії можуть бути оформлені шляхом письмового опитування членів Комісії в порядку, визначеному Регламентом АПУ та цим Положенням.

  1. Порядок денний засідань Комісії визначається головою Комісії на підставі отриманих від членів Комісії та власних пропозицій.

  1. Засідання Комісії є правомочним, якщо в ньому бере участь не менше двох третин її членів. Рішення Комісії приймаються простою більшістю голосів присутніх членів Комісії. У випадку, коли голоси розділились порівну, вважається прийнятим те рішення, за яке проголосував голова Комісії, а за його відсутності - головуючий на засіданні Комісії. З окремих питань, які не потребують широкого обговорення, рішення можуть бути прийняті шляхом письмово опитування.

  1. Комісія здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені експертні ради, робочі групи із числа членів АПУ та залучених фахівців, які не є членами АПУ.

  1. На засідання Комісії в разі необхідності можуть запрошуватись особи, зацікавлені у розгляді питань порядку денного Комісії.

  1. Комісія під час виконання покладених на неї завдань у порядку, визначеному АПУ, взаємодіє з іншими комісіями АПУ, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян, а також з відповідними органами інших держав.

  1. Комісія у разі потреби приймає разом з іншими комісіями АПУ та іншими органами спільні розпорядчі документи, акти.

  1. Рішення Комісії, прийняті в межах її повноважень, є обов’язковими для внесення до порядку денного чергового засідання АПУ та для виконання Секретаріатом АПУ за умови затвердження протокольного рішення Комісії на засідання АПУ.

  1. Для вирішення організаційних питань і ведення діловодства Комісії за нею закріплюється Радник Комісії, який є штатним працівником Секретаріату АПУ.

Додаток 7

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення Аудиторської палати України

від 14 лютого 2008 р. №187/5.2

Положення про Комісію Аудиторської палати України зі стандартів та практики аудиту

  1. 1. Загальні положення

1.1. Положення розроблено відповідно до Закону України "Про аудиторську діяльність", Статуту Аудиторської палати України (далі – АПУ).

1.2. Положення визначає порядок створення Комісії АПУ зі стандартів та практики аудиту (далі – Комісія), її склад, повноваження, структуру, порядок її роботи, прийняття рішень та взаємодії з іншими комісіями АПУ.

1.3. У своїй діяльності Комісія керується Законом України "Про аудиторську діяльність", Статутом АПУ, цим Положенням та рішеннями АПУ.

1.4. Метою створення і діяльності Комісії є сприяння процесу впровадження стандартів аудиту та етики, прийнятих в Україні в якості національних, удосконалення та уніфікація методики аудиту в Україні, забезпечення високої якості аудиторських послуг та відповідності їх вимогам Закону України "Про аудиторську діяльність", стандартам аудиту та етики.

1.5. Матеріально-технічне та організаційне забезпечення діяльності Комісії здійснює Секретаріат АПУ в межах затвердженого кошторису.