Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OV.doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
569.86 Кб
Скачать

50. Цілі та завдання розроблення проектних рішень.

Цілі і завдання проекту повинні бути чітко визначені. Визначення цілей — процес творчий, але обґрунтування цілей повинно стати документальною угодою основних сторін. Тобто цілі проекту повинні бути описані. Складові процесу описання: - Результати проекту; - Предмет проекту; - Економічна ефективність проекту; - Реалізація проекту; - Терміни реалізації проекту; - Ресурси, що будуть використані. Ієрархія цілей (яка ієрархія повинна прийматись, якщо одна із цілей не може бути досягнута). Головною ціллю управління проектами є розв'язання таких завдань у найкоротші строки, із найменшими витратами та найкращої якості: - посилення перспективності проекту - підвищення якості рішень, що приймаються (їх своєчасність та оперативність, комплексність тощо); - збільшення оперативності управління(скорочення термінів прийому, обробки та передачі інформації; зменшення числа ланок в орг структурі управління проектами) - забезпечення економічної ефективності проекту(мінімізація витрат на здійснення нововведень і максимізацією результату).

51. Формування вимог до нових виробів і методи аналізу під час їх проектування.

Проект товару є результатом інтелектуальної праці людини. При проектуванні інженери-конструктори формують конструкцію, визначають склад і матеріали, вибирають сировину, яка буде використана для виготовлення товару, операції по його обробці, послідовність операцій технологічного процесу виробництва.

Розробка товару - пошук, оцінка, відбір перспективних ідей і творчих рішень. При розробці товару фахівці розглядають інженерно-технічні, економічні аспекти. Інженерно-технічні аспекти полягають в проектуванні і конструюванні товару, визначенні змісту і порядку технологічних операцій, створення необхідного обладнання та виробничих потужностей для його масового випуску товару. Економічний аспект виробництва зводиться до обгрунтування інвестиційних вкладень та прогнозу їх ефективності, розрахунок собівартості та відпускної ціни, прогнозу прибутку і рентабельності на основі аналізу місткості ринку і прогнозування попиту.

При проектуванні товару вирішується, якими властивостями він повинен володіти, щоб забезпечити задоволення певного набору потреб; на яких споживачів він розрахований; які особливості будуть залучати споживачів (марочне назва, специфічна упаковка та ін).

При розробці проектується конструкція товару; вибираються матеріали, з яких він виготовлений; встановлюються склад і рецептура; визначається технологічний процес.

Вибір оптимального варіанта виробляється по економічних розрахунків або з пріоритетних факторів. Найбільш економічний варіант технологічного процесу визначається шляхом визначення собівартості виготовлення. Такий розрахунок проводиться в тих випадках, коли немає впевненості, який з варіантів технологічного процесу більш ефективний (економічний). Іноді фахівці беруть в порівняння лише частина технологічного процесу, за якої є сумнів: вибір заготовки, розкрій, застосування окремих операцій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]