Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OV.doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
569.86 Кб
Скачать

30.Модифікації непотокового виробництва та особливості їх застосування.

Методи модифікації організації непотокового виробництва:

1.одинично-технологічиий метод, який застосовується в одиничному виробництві і характеризується тим, що окремі предмети праці поштучно або невеликими партіями проходять обробку відповідно до специфіки непотокового виробництва;

2. партіонно-технологічпий метод, який відрізняється від одинично-технологічного тим, що предмети праці обробляються періодично партіями, які повторюються. При цьому партія предметів праці є важливим календарноплановим нормативом організації партіонного виробництва, а її розмір впливає на його ефективність. З одного боку, збільшення величини партії предметів праці обумовлює зменшення кіль-ості переналагоджувань устаткування, а з другого обробка предметів великими партіями збільшує обсяг незавершеного виробництва;

3. предметно-груповий метод дає можливість усунути окремі недоліки інших двох методів виробництва. Його сутність полягає в розподілі усієї сукупності предметів праці на технологічно подібні групи.

31.Партіонний метод організації виробництва та особливості застосування в ринкових умовах.

Партіонний метод організації виробництва — спосіб реалізації виробничого процесу, що передбачає запуск у виробництво та ви­готовлення виробів періодично повторювальними партіями певного розміру.

Партіонний метод організації виробництва має наступні характерні риси:

- запуск у виробництво виробів партіями;

- обробка одночасно продукції декількох найменувань;

- закріплення за робочим місцем виконання декількох операцій;

- широке вживання разом із спеціалізованим універсального устаткування;

- використання кадрів високої кваліфікації, широкій спеціалізації;

- переважне розташування устаткування по групах однотипних верстатів.

На застосуванні групової технології обробки ґрунтується партіонний метод організації виробництва, котрий має такі характерні риси: ...

Партіонний метод організації виробництва характеризується виготовленням різної номенклатури продукції в кількостях, що визначаються партіями їх запуску-випуску.

Для аналізу партіонного методу організації виробництва використовуються такі нормативи: розмір партії, періодичність запуску-випуску, розмір запасу незавершеного виробництва і коефіцієнт серійності виробництва.

32.Оптимальний розмір партії деталей та методи його розрахунку.

Величина партії деталей залежить від багатьох економічних і організаційно-виробничих чинників, тому нормальний (оптимальний) розмір партії за кожним найменуванням деталей визначається, як правило, у два етапи.

На першому етапі встановлюється розрахункова (мінімальна) величина розміру партії деталей у-го найменування за формулою

За максимальний розмір партії деталей у-го найменування може бути прийнята місячна програма випуску.

Другий етап визначення розміру партії деталей у-го найменування полягає в корегуванні отриманих розмірів партії деталей, тобто n mіn і n maх. Межа нормального (оптимального) розміру партії обмежена нерівністю

Корегування граничних розмірів партії деталей у-го найменування починається зі встановлення зручних для планування ритмів. Ряди цих ритмів залежать від числа кількості днів у місяці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]