Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / Основи діловодства Ден. 2012.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
524.29 Кб
Скачать

Інструментальні

Здатність отримувати, аналізувати та систематизувати інформацію з базових питань програмного матеріалу навчальної дисципліни з різних джерел (підручник, навчальний посібник, періодичні видання, Інтернет та ін.); здатність ефективно організувати свій робочий час.

Міжособистісні

Здатність до постійного удосконалення емоційних здібностей як інструменту розвитку ефективних міжособистісних комунікацій.

Системні

Здатність застосовувати знання з теорії діловодства у професійній діяльності в сучасних організаціях.

Спеціальні

  • Уміння використовувати сучасну нормативно-правову базу з питань діловодства у процесі виконанні управлінських дій.

  • Володіння прийомами оформлення організаційно-розпорядчої документації.

  • Володіння навичками здійснення уніфікації управлінських документів.

  • Володіння правилами організації документообігу в сучасній організації, установі, на сучасному підприємстві.

  • Володіння правилами, прийомами і методами обліку (реєстрації) документів та організації контролю за їх виконанням.

  • Здатність проводити інформаційно-довідкову роботу з документами.

Послідовність вивчення програмного матеріалу є традиційною для інструктивних документів та навчальної літератури з питань організації діловодства і обумовлена внутрішньою логікою тем дисципліни: на поняттях попередніх тем ґрунтується вивчення наступних тем.

Основними формами організації вивчення студентами дисципліни є: лекції, практичні заняття, індивідуальна робота, самостійна робота.

На лекційному занятті у студентів формуються знання з основ діловодства, а також визначається напрямок, основний зміст і характер усіх інших видів навчальних занять та самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни.

Практичне заняття – це вид навчального заняття, на якому викладач організовує детальний розгляд студентами окремих теоретичних положень навчальної дисципліни та формує вміння і навички їх практичного застосування шляхом індивідуального виконання студентами робіт відповідно до сформульованих завдань.

На практичному занятті розширюються, поглиблюються й деталізуються знання, отримані студентами на лекції та в процесі самостійної роботи, і спрямовуються на підвищення рівня засвоєння навчального матеріалу, прищеплення умінь і навичок, розвиток логічного мислення та усного мовлення студентів. Тематика практичних занять та методичні рекомендації до їх виконання із переліком рекомендованої літератури заздалегідь доводяться до відома студентів.

Для проведення практичного заняття існують відповідні методичні матеріали: набір практичних завдань для виконання їх студентами на занятті та необхідні дидактичні засоби.

Студенти згідно з тематичним планом проведення практичних занять самостійно опрацьовують лекційний матеріал та рекомендовану літературу з відповідної теми.

Теми «Правила складання та оформлення організаційно-розпорядчої документації», «Реєстрація документів та контроль за їх виконанням», «Організація документообігу», «Складання номенклатур, формування справ, підготовка документів до наступного зберігання та використання» доопрацьовуються студентами самостійно. Самостійна робота є основним засобом засвоєння студентами навчального матеріалу в час вільний від обов’язкових навчальних занять. Самостійна робота студентів забезпечується підручниками та наочним альбомом-посібником з дисципліни “Основи діловодства” і може виконуватися у бібліотеці, навчальному кабінеті, а також в домашніх умовах.

Зміст навчально-методичного посібника охоплює усі теми предмету та включає методичні рекомендації по виконанню усіх видів роботи студентів по вивченню дисципліни «Основи діловодства», що передбачені робочою навчальною програмою.

Після вивчення дисципліни передбачається проведення підсумкового контролю знань, що проводиться на заліковому тижні у формі тестування.