Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / Основи діловодства Ден. 2012.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
524.29 Кб
Скачать

Чп «Кіровець»

Адреса: 60032, м. Новомосковськ, вул. Передова,16-а

Телефон 46-28-55

ЧП «Кіровець»

46-28-44

___________________________________________________________________

5.02.12 № 136 На №_____ від _______

Генеральному директору «Енергонагляду»

Кузичеву М.В.

Копії: Генеральному директору «Дніпробленерго»

Томилову ВТ.

Голові обласної адміністрації Мухе В. П.

Меру м. Дніпропетровська Толоконському В.А.

Голові Новомосковського району Частікіну А.Г.

Заступнику голови Новомосковського району, начальнику районного Управления сільського господарства

Золотих В. В.

Голові районної профспілки працівників сільського господарства

Частикіній Л.М.

Шановний Михайло Васильовичу!

Енергонаглядом встановлений термін 11.07.2012 р. обмеження подачі електроенергії (ТП-507), що призведе до загибелі рослин на площі 5 га закритого ґрунту. Місто недоотримає 300 тонн свіжих овочів. Збитки складуть 636 тис. грн.

Зараз вживаються всі заходи з погашення заборгованості перед «Енергонагляд». Оплата за теплову та електричну енергію проводиться в міру надходження коштів на рахунок в безакцептному порядку, за винятком відрахування в бюджет. Просимо з розумінням поставитися до стурбованості колективу і посприяти в ситуації, що склалася.

Підпис В.І. Пічков

тел. 46-26-43

Індивідуальна робота 2

1. Складіть лист-прохання ЗАТ «Дніпромеблі» в комітет зовнішньоекономічних зв'язків адміністрації області про виділення ліцензії на поставку до Китаю 4000 т металу у зв'язку з укладенням контракту з Даляньскім об'єднанням з міжнародного співробітництва на будівництво дев'ятиповерхового гуртожитку в м. Дніпропетровську. Згідно з контрактом оплата виконаних робіт буде проводитися гривнями і матеріалами. Інші дані вкажіть самостійно.

2. Складіть гарантійний лист ЗАТ «Екосан» ВАТ «Прогрес» про надання технічної допомоги в розробці робочих креслень насосної станції. ЗАТ «Екосан» просить провести цю роботу безпосередньо на виробництві. Інші дані вкажіть самостійно.

3. Складіть протокол засідання інвентаризаційної комісії заводу газової апаратури, на якому розглядалося питання про результати інвентаризації по складу № 2 допоміжних матеріалів. На засіданні було прийнято постанову про затвердження результатів інвентаризації і віднесення за рахунок завідувача складом недостачі допоміжних матеріалів в сумі 365 тис. руб., а також зачитані порівняльна відомість по складу № 2 і пояснювальна записка завідувача складом. Інші дані визначте на свій розсуд.

4. Складіть телеграму фірми «Юнісіб» Кемеровському підприємству «Кристал» про повну відмову від оплати продукції, що надійшла на фірму, у зв'язку з тим, що ця продукція не була замовлена. Інші реквізити вкажіть самостійно.

5. Складіть наказ про підсумки роботи з документами у 2012 р. у ВАТ «Світанок». У констатуючій частині вкажіть на низьку вимогливість керівників підрозділів до якості підготовки документів та контролю за їх виконанням. В розпорядчоій частині зверніть увагу керівників на підвищення вимогливості до працівників в частині роботи з документами. Дайте завдання працівнику, відповідальному за діловодство, на розробку заходів щодо поліпшення цієї роботи.

6. Знайдіть помилки в оформленні та тексті наведеного нижче листа.

Державний Герб України

Головне управління Державного банку України у Дніпропетровській області

Першому заступнику Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації

Григорьєву Є.І.

___________№_________

на №________ від _________

Враховуючи вкрай незадовільне становище, що склалося в економіці, а також стан грошового обігу в сільських районах області, Головне управління Державного банку України по області організовує в IV кварталі поточного року в чотирьох районах області перевірки.

В період перевірки будуть вивчені такі питання, як стан макроекономіки району, грошового обігу, соціальної сфери, причини незбалансованості грошових доходів і витрат населення, стан фінансового ринку та інші питання.

З метою глибокого вивчення та оцінки тенденцій в економіці району, а також забезпечення найбільшої дієвості і результативності в реалізації отриманих матеріалів перевірок Головне управління Державного банку України у Дніпропетровській області пропонує взяти участь у зазначених обстеженнях фахівців ГоловПЕУ.

Начальник Головного

управління Підпис Сидоров О.В. Вик. Тетеріна М.М. тел. 22-08-60

Індивідуальна робота 3

1. Складіть розпорядження по будівельному кооперативу «Запуск» про невірне використання будівельних відходів. У констатуючій частині вкажіть, що при перевірці роботи складу пиломатеріалів встановлені факти відпуску в котельню для спалювання відходів пиломатеріалів завдовжки понад 20 см. У розпорядчій частині слід запропонувати завідувачу складом організувати роботу з реалізації відходів приватних осіб. Інші реквізити вкажіть самостійно.

2. Складіть лист-запрошення об'єднання «Експоцентр» з пропозицією взяти участь в українській виставці на міжнародній галузевій ярмарці в м. Ізмірі (Туреччина), яка буде проходити з 20 листопада по 10 грудня 2012 р. Ізмірський ярмарок є одним з найбільших торгових заходів країн Середнього та Близького Сходу. В тексті треба вказати, що участь в цьому ярмарку дозволяє широко представити експортну продукцію організації, продати експонати зі стенду, вивчити особливості ринку, обмінятися з іншими учасниками ярмарку науково-технічною інформацією та укласти вигідні угоди. Інші реквізити вкажіть самостійно.

3. Складіть пояснювальну записку про причини несвоєчасної передачі інформації про виконання наказу директора. Решту реквізитів вкажіть самостійно. 4. Складіть скорочений протокол виробничої наради робітників планово-економічного відділу заводу медпрепаратів, на якому було розглянуто питання про дострокову розробку техпромфінплану на 2012 р. Після обговорення виробнича нарада прийняла рішення розробити техпромфінплан на три дні раніше встановленого терміну. Інші дані вкажіть самостійно.

5. Складіть проект наказу по електровакуумному заводу про встановлення єдиного режиму роботи центральних складів. У констатуючій частині відзначте, що відпустка цехам матеріалів зі складів підприємства протягом робочого дня порушує нормальну роботу складського апарату. В розпорядчоій частині вкажіть конкретні години відпуску матеріалів зі складів, назвіть конкретних посадових осіб (в дирекції і цехах), які відповідають за переведення складів на більш раціональний режим роботи. Інші пункти в розпорядчій частини та інші реквізити вкажіть самостійно.

6. Знайдіть помилки в оформленні та тексті наведеного нижче листа.

Державний Герб України

Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Управління культури

Голові Дніпропетровської обласної адміністрації

Шевченку О. І.

Від ________ № __________

На ________ № __________

Розглянувши лист № 7202/1 від 15.08.12 про надання допомоги по ремонту будівлі державного цирку, Управління культури повідомляє, що вирішити це питання виключно силами управління через відсутність грошових коштів в даний момент не представляється можливим.

Однак, враховуючи значущість діяльності державного цирку для міста і області, Управління культури вважає можливим надати одноразову допомогу в розмірі 300,0 тис. грн. Решту коштів у розмірі 300 тис. грн. бере на себе міська адміністрація.

Додаток: Кошторис на зміну покрівельного покриття і ремонт козирка цирку в м. Дніпропетровську на загальну суму 600 тис. грн.

Начальник Управління культури Дніпропетровської обласної державної адміністрації

Підпис Г.І. Петрова

Виконав відділ МТО тел. 23-82-30

Індивідуальна робота 4

1. Складіть акт по ВАТ «Оксид» про підсумки документальної ревізії роботи підприємства з 01.02.2012 по 01.09.2012. В акті ревізії зафіксовані такі недоліки: не впорядкований облік особового складу, деякі особисті справи працівників знаходяться в занедбаному стані, у завідувача складом металів Петрова Л.М. виявилися залишки листової сталі (320 кг) і недостача сталевої стрічки (185 кг); допускається необґрунтоване списання пакувального паперу, цвяхів і запасних частин для ремонту устаткування, в механічному цеху допущена перевитрата припою в кількості 60 кг; завідувачем складським господарством П.І. Яківлевим несвоєчасно відвантажена постачальникам тара, за що заводом сплачено штраф в сумі 1,5 тис. руб. Інші реквізити вкажіть самостійно.

2. Складіть доповідну записку начальника відділу керівнику підприємства про факт невиконання розпорядження про монтаж обладнання на ділянці по причині слабкого контролю з боку головного механіка.

3. Складіть інформаційний лист з пропозиціями продажу приватним і державним підприємствам персональних комп'ютерів по договірній вартості і про можливість приймати замовлення на складання програм. Інші реквізити вкажіть самостійно. При складанні листа врахуйте, що він був отриманий Дніпропетровською державною фінансовою академією і необхідно зазначити усі реквізити, які повинні зазначатися на цьому документі при його опрацюванні.

4. Складіть довідку, яка видається студенту економічного факультету з метою підтвердження його навчання на денному факультеті Дніпропетровської державної фінансової академії для пред’явлення до районного військового комісаріату. Інші реквізити вкажіть самостійно.

5. Складіть повний протокол загальних зборів робітників виробничого кооперативу «Запуск», на якому обговорювалося питання про створення виробництва будівельних матеріалів для будівництва житлових будинків. На зборах була заслухана інформація голови про можливість створення такого цеху та перспективи його роботи. Після обговорення було прийнято рішення доручити голові та його заступнику по будівництву протягом 6 місяців розгорнути роботу і виділити для цих цілей 315 тис. грн. Інші реквізити вкажіть самостійно.

  1. Знайдіть помилки в оформленні та тексті наведеного нижче листа.

Державний Герб України Петропавлівський район Львівської області

Голові Львівської обласної державної адміністрації

Черемису О.О.

632810,

м. Петропавлівськ,

вул. Жовтнева, 39

БУДИНОК РАДИ

27.06.2012 № 69

На № 2821/11 від 14.05.2012

Петропавлівська районна адміністрація, з метою безумовного виконання рішення Львівської обласної державної адміністрації, враховуючи численні депутатські обговорення Рад всіх рівнів, враховуючи всі можливі думки жителів району і відсутність фінансування на утримання заповідників районного масштабу, а головне вжиття заходів для збереження та примноження тваринного і рослинного світу району, вирішення конфліктних питань у лові, відстрілі в заказнику «Південний» вважає за доцільне запропонувати адміністрації області:

1. Заказник «Південний» загальною площею 2820 га, в межах: озеро Надира з прибережною зоною, частина островів Жанажол перетворити в заповідник спрямованого режиму або заповедник-сепортер.

2. Організувати біологічний заказник «Південний» в межах: русло р. Стрімка, автомобільна дорога Львів - Рівне, кордон Краснозерского району площею 20 тис. га.

Голова Петропавлівського району І.І.Сідоров

Індивідуальна робота 5

1. Складіть наказ по підприємству «Дніпро» про підсумки ревізії по перевірці фінансового обліку. У констатуючій частині вкажіть, що ревізією виявлено факти грубого порушення фінансового обліку, повну відсутність обліку та звітності по відрядженнях, відсутність журналу обліку довіреностей. . Інші реквізити вкажіть самостійно.

2. Складіть лист-прохання Державної торгової компанії «Сиборг» в німецьку фірму «Міаве 3» про можливість поставки в Дніпропетровську область екологічно чистого дитячого харчування. Інші реквізити вкажіть самостійно.

3. Складіть наказ про підсумки роботи з документами у 2012 р. у ВАТ «Світанок». У констатуючій частині вкажіть на низьку вимогливість керівників підрозділів до якості підготовки документів та контролю за їх виконанням. В розпорядчій частині зверніть увагу керівників на підвищення вимогливості до працівників в частині роботи з документами. Дайте завдання працівнику, відповідальному за діловодство, на розробку заходів щодо поліпшення цієї роботи. Інші реквізити вкажіть самостійно.

4. Складіть доповідну записку бухгалтера Тимошиної І.П. головному бухгалтеру фірми «Рубін» Бабічеву Н.П. від 15.09.2012 про проведену Тимошиною І.П. перевірку виконання наказу директора фірми № 92 від 12.01.2012 «Про стан бухгалтерського обліку на будівництві бази відпочинку в районі Синіх озер». В наказі були вказані конкретні терміни ліквідації недоліків, виявлених в січні 2012 року. У доповідній записці має бути зазначено виконання всіх пунктів наказу, за винятком пунктів про організацію рівномірної щоденної здачі робітниками нарядів бухгалтеру. Виявлено, що 25 лютого 2012 року було здано тільки 35,2% всіх нарядів. Решта нарядів здані першого березня 2012 року. За графіком термін здачі останніх нарядів за минулий місяць встановлено першого числа наступного місяця. Інші дані вкажіть самостійно.

5. Складіть телефонограму, яка направляється керівникам підприємств регіону про необхідність централізації розрахунків з працівниками підприємства. До обов'язків облікових працівників цехів повинно входити лише оформлення первинних документів з обліку виробітку. Необхідно подати пропозицію про перегляд штатів працівників в цехах і бухгалтерії з розрахунку загального скорочення штатів не менш ніж на 20%. Інші дані вкажіть самостійно.

6. Знайдіть помилки в оформленні та тексті наведеного нижче листа.

Державний Герб України

Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Голова Солонянського району

Заступнику голови

Дніпропетровської обласної адміністрації

Мамон Г.Л.

№ 4 від 12.01.2012

На території нашого району є село Мамон, де є початкова школа, медичний пункт, дитячий садок і два опалювальних житлових будинки.

В даний час вся соціальна сфера цього села знаходиться у вкрай важкому становищі. У котельні зруйнувалася шлаколита стіна, прийшов в непридатність дах, необхідний ремонт і заміна насосного та запірного обладнання, прийшла в непридатність теплотраса, треба замінити сталеві водопровідні труби, що живлять котельню. Для придбання необхідних матеріалів, їх доставки і виконання робіт нам необхідно 2 млн. грн.

У районній Адміністрації мені сказали, що таких грошей немає, а значить, і збереження всієї соціальної сфери цього села залишається проблематичним. Просимо Вас надати нам фінансову допомогу.

Голова Адміністрації Підпис Іванов А.В.