Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Агрегат приготування кормів авм-1,5б

Агрегат АВМ-1,5Б використовують для сушіння трав і приготування з них трав’яного борошна або січки. Його можна використовувати також для сушіння і подрібнення повного біологічного врожаю зернових культур, гички, жому цукрових

буряків, деревної зелені, виноградних та інших вичавків, соломи. При наявності додаткового обладнання на агрегаті можна сушити або сушити і подрібнювати зерно і коренеплоди. Агрегат складається з таких основних складових частин: живильника-завантажувача кормів ПЗМ-1,5, транспортера, теплогенератора, сушильного барабана, двох уніфікованих дробарок, великого циклона, димососа ДН-11,2П, системи відведення борошна, системи рециркуляції, електроприводів. Технологічна схема АВМ-1,5 показана на рисунку 12. Подрібнена трава подається транспортером в сушильний барабан, де змішується з потоком топкових газів і повітря. Маса віддає вологу теплоносію і виноситься в циклон, де відділяється від теплоносія. Через шлюзовий затвор продукт поступає в дробарку і у вигляді борошна прямує в другий циклон, де відділяється від повітря, і через шлюзовий затвор і вивантажний шнек поступає в тару. При русі продукту після сушарки відбувається його охолоджування. Для кращого режиму сушки барабани сушарок роблять такими, що обертаються, що забезпечує перемішування продукту. У деяких типах сушарок барабани мають два або три концентрично розташованих циліндра, забезпечених лопатками, які перемішують і транспортують продукт.

Розглянутий агрегат можна використовувати для підсушування і сушки фуражного зерна з дробленням і без дроблення, жому та інших кормів. У з'єднанні з грануляторами такий агрегат може випускати гранули, корм в яких краще зберігає живильні речовини і зручніший для роздачі тваринам.

Технологічний процес сушки здійснюється в такій послідовності. Рідке паливо упорскується форсункою в камеру газифікації, в яку вентилятором нагнітається повітря. Гаряча суміш згорає в топці і, змішуючись з повітрям, утворює теплоносій температурою 500-900 °С.

Подрібнену трав'яну масу завантажують в лоток, по якому вона зсипається на транспортер. Шар маси заданої товщини, що формується бітером, передається у обертовий сушильний агрегат.

Пересуваючись в потоці теплоносія від внутрішнього до зовнішнього барабана, волога маса поступово висихає. Потік теплоносія відносить сухі частки в циклон. Тут суха маса відділяється від теплоносія і через дозатор поступає в дробарку. Теплоносій через вихлопну трубу вентилятора викидається в атмосферу, а важкі домішки виходять з машини по трубі відбірника, розташованій за сушильним агрегатом.

Подрібнена дробаркою суха маса потоком повітря з вентилятора прямує на решето, потім в циклон системи відведення борошна і зрештою в циклон системи охолодження борошна. Охолоджене трав'яне борошно, пройшовши через дозатор, шнеком розподіляється в мішки або подається на гранулювання.

Сушка і подрібнення фуражного зерна відбуваються аналогічно описаному процесу приготування трав'яного борошна, проте температура теплоносія не має бути більше 200-250 °С.

1-лотік; 2 - гідроциліндр; 3 - конвеєр; 4 - транспортер; 5-топка; 6 - пальник; 7 - кільцевий простір; 8 - вентилятор топки; 9 - відбійний бітер; 10 - падаючий бітер; 11-гвинтовий транспортер; 12 - бітер; 13 - барабан сушильний; І4 - відбірник важких частинок; 15 - великий циклон; 16 - димосос; 17 - заслінка; 18 - труба системи рециркуляції; 19 - шлюзовий затвор; 20 - дробарки; 21-вентилятор системи відведення борошна; 22 - циклони; 23 - дозатори; 24 - шнек

Рисунок 12 - Схема технологічного процесу агрегату АВМ-1,5