Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Електромагнітний сепаратор а1-дэс для вилучення металомагнітних домішок з концентрованих кормів.

Електромагнітний сепаратор А1-ДЭС має нерухому магнітну систему. При роботі продукт за допомогою барабана подається на магнітний екран, який складається з системи котушок з чотирирядним розміщенням полюсів. Металомагнітні домішки затримуються на екрані, а очищений продукт сиплеться донизу. З екрана домішки повзуном скидаються в ящик.

Товщина шару продукту регулюється заслінкою. До складу сепаратора входить також ворушилка продукту та вентилятор для охолодження електромагнітів.

Електромагніти живляться постійним струмом від спеціального випрямляча. Електромагнітний сепаратор А1-ДЭС встановлюють перед дробарками. Робочим органом його є барабан 7 з електромагнітною системою 10 та екраном 8 (рис. 17).

1 - противага; 2 - кінцевий вимикач; 3 - шиберна заслінка з електроприводом; 4 -приймальний бункер-накопичувач; 5, 6 - клапани; 7 - барабан; 8 - екран; 9, 11-щітки; 10 - електромагнітна система; 12 - ящик для збору металодомішок; 13 - фартух; 14 - датчик рівня

Рисунок 17 – Функціональна схема електромагнітного сепаратора А1-ДЭС

Зерно, яке поступає з приймального патрубка, натискає на клапан 5, переборюючи зусилля противаги 1 і накопичується в приймальному бункері 4. Важіль противаги натискує на важіль кінцевого вимикача 2, яким вмикає електромагніти 10.

Своєю вагою зерно відкриває клапан і тонким шаром поступає на барабан, який обертається. Під дією магнітного поля металомагнітні домішки притягуються до барабана і обертаються разом з ним. Барабан має неробочу зону, в якій поле електромагніту екранується пристроєм 8. Щітка 11 зчищає зерно і направляє його в випускний отвір. Розкиданню зерна запобігає фартух 13. Металомагнітні домішки,

обертаючись разом з барабаном, потрапляють у неробочу зону, їх притягування до барабана послаблюється і вони щіткою 9 скидаються в ящик 12.

При перевантаженні сепаратора спрацьовує датчик рівня 14, вмикається шиберна заслінка 3 з електроприводом, яка перекриває доступ зерна. Ця ж заслінка може бути використана при роботі дробарки в автоматичному режимі для регулювання подачі.

Електромагнітна система складається з осердя у вигляді осі, чотирьох котушок, двох бокових та трьох проміжних полюсів.

Барабан приводиться в рух електродвигуном через черв'ячний редуктор та ланцюгову передачу.

Очисник молока ом-1а

Очисник-охолоджувач ОМ-1А призначений для відцентрового очищення молока від різних забруднюючих домішок, неминучих в процесі доїння і попереднього охолоджування очищеного молока природним холодом води, узятої з підземних джерел (до t=13-15°С) ОМА-1А встановлюється безпосередньо в лінію доїльних установок тих, що мають молокопровід, після молочного насоса НМУ-6, що викачує молоко з повітровідокремлювального балона доїльної установки.

 

1 - вал барабана; 2 - основа корпусу; 3 - гайка; 4 - корпус барабана; 5 - тарілки;

6 – гайка молокопроводу; 7 - молочний патрубок; 8 - приймальна трубка; 9 - тарілкотримач; 10 - грязьова камера; 11 - напірний диск.

Рисунок 18 - Технологічна схема сепаратора-очисника

Барабан очисника обертається з швидкістю близько 8000 об/хв. Приводиться в рух від електродвигуна потужністю 1,5 кВт, через фрикційну муфту і черв'ячну передачу (на схемі не показані). Молоко дозоване через дросель молочного насоса поступає в приймальну трубку 8. Звідси переміщається під тарілкотримач 9 і під тиском виходить на периферію барабана. Оскільки в цій зоні відстань від центру обертання значна, на молоко діє відцентрова сила, і домішки, що мають питому масу більшу, ніж молоко, цією силою з об'єму молока вириваються і відкидаються у напрямі грязьового об'єму 10, де і накопичуються. Очищене таким чином молоко, під тиском знов поступає в барабан, проходить в зазори між конусними тарілками, іде до напірного диска 11 і виводиться з барабана. Далі молоко поступає на охолоджування.