Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Універсальна дробарка дку-1,0

Універсальна дробарка кормів ДКУ-1,0 призначена для подрібнення фуражного зерна, сіна, соломи, зеленої маси. Дробарка складається з рами, дробильної камери, ротора, вентилятора високого тиску, транспортера, редуктора, циклону з шлюзовим затвором і пневмопровода, бункера і інших механізмів. Машина наводиться в дію від електродвигуна. З метою зниження розпилу і запилень робочого місця в дробарці передбачена замкнута повітряна система. Для уловлювання металевих предметів, що випадково попали в зерно, дробарка оснащена магнітними сепараторами. Загальний вигляд універсальної дробарки показаний на рисунку 46.

Рама 1 дробарки зварна з швелерів і куточків. Дробильна камера 12 циліндрової форми відлита з чавуну. У ній розміщуються ротор і решета. На циліндровій поверхні камери є горловина, через яку викидається подрібнена маса. На торцевій поверхні корпусу передбачено два вікна: одне – для прийому зерна, інше – для соковитих кормів.

У нижній частині останнього розташований протиріжучий ніж, закріплений на корпусі. Верхня частина камери уявляє собою відкидну кришку, у внутрішню частину якої вставлено решето або деку. Ротор розташований в дробильній камері і складається з диска, на якому закріплено чотири кронштейни для установки ножів і

восьми кронштейнів для розміщення пакетів дробильних молотків. Зазор між ножами і протиріжучою пластиною встановлюється регулювальними гвинтами.

1 – рама; 2 – редуктор; 3 – стрічковий транспортер; 4 – розтруб; 5 – магнітний сепаратор; 6 – завантажувальний ківш; 7 – шлюзовий затвор; 8 – індикатор; 9 – циклон; 10 – поворотний трубопровід; 11 – напірний рукав; 12 – фіксатор; 13 – вентилятор; 14 – дробильна камера; 15 – муфта; 16 – патрубок; 17 – електродвигун

Рисунок 46 - Загальний вигляд дробарки ДКУ-1,0

Скребковий транспортер тсн-160

Транспортер TCH-160 в порівнянні з транспортерами ТСН-3,0Б і ТСН-2,0Б досконаліший. Транспортер скребковий гноєприбиральний ТСН-160 (рисунок 47) призначений для прибирання гною з тваринницьких приміщень з одночасним вантаженням його в транспортний засіб. Транспортер може працювати в каналах з додатковим жолобом для ланцюга, коли шкрябання розташовані над ланцюгом (варіант I), і в каналах без додаткового жолоба, коли скребки розташовані під ланцюгом (варіант II). Горизонтальний транспортер складається з приводу, замкнутого ланцюгового контуру з шкрябаннями, натяжного і поворотного пристроїв.

Привід горизонтального транспортера включає електродвигун, редуктор, клиноремінну передачу і приводну зірочку.

1, 2 – горизонтальний і похилий транспортери; 3 – шафа управління; 4 – приводна станція; 5 – натягач; 6 – ланцюг з шкрябаннями;7 – поворотна зірочка

Рисунок 47 - Транспортер скребковий гноєприбиральний ТСН-160

Ланцюг транспортера виготовлений з круглої сталі діаметром 14 мм з кроком ланок 80 мм. Ланцюг нерозбірний, термічно оброблений і такий, що калібрується. Він складається з горизонтальних і вертикальних ланок, кронштейнів для кріплення скребків. Кронштейн приварений до вертикальної ланки ланцюга. Скребок кріпиться до кронштейна за допомогою болтів.

Натягач призначений для підтримки постійного натягнення ланцюга. Він складається з поворотного пристрою, ролика, важеля з направляючою, стійки, контейнера для вантажу і канату.

Поворотний пристрій призначений для зміни напряму руху ланцюгу в місцях повороту гнойового каналу і є скобою, до якої на болтах кріпиться пластина. У отворах скоби і пластини встановлюють вісь, на якій на двох шарикопідшипниках обертається зірочка.

Похилий транспортер призначений для вантаження гною в транспортний засіб і складається з корита, поворотного пристрою, ланцюга з скребками, приводу і опорної стійки. Привід включає електродвигун і редуктор, на валу якого знаходиться приводна зірочка.