Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Скреперна установка прибирання гною ус-15

Установка скреперна УС-15призначена для прибирання безпідстилочного гною з відкритих гнойових проходів тваринницьких приміщень при боксовому і комбібоксовому способах утримання тварин і подачі його в поперечний канал. Установка прибирає гній одночасно з двох гнойових проходів шириною 1800- 3000 мм. Складається з приводу з механізмом реверсування, ланцюгового контура, двох скреперів і щита управління. Привід складається з редуктора, механізму реверсування і рами. Механізм реверсування наводиться в рух привареним до однієї з ланок ланцюга упором. Скрепер складається з повзуна, шарнірно закріплених на ньому скребків і змонтованого усередині повзуна натягача. Усередині скребків є висувна гумова чистка. У ланцюговому контурі може бути використаний круглоланковий ланцюг 16 х 80, уніфікований з ланцюгом транспортера ТСН-160, - основного виконання, і кований ланцюг, уніфікований з ланцюгом транспортера ТСН-3.0Б, - виконання 01.

1 – редуктор, 2 – поворотний пристрій, 3 – натягуючий пристрій, 4, 5 - скребки (скрепери), 6 – кований або круглоланковий ланцюг

Рисунок 10 – Технологічна схема скреперної установки УС-15

Скреперною установкою УС-15 гній скидається на поперечний транспортер, а з нього по трубопроводу – в гноєсховище.

Подрібнюючий агрегат апк-10а.

Агрегат АПК-10А (рис. 11)використовують для одночасного подрібнення і змішування грубих кормів (сіна, соломи, тощо), силосу, сінажу, коренебульбоплодів, концентрованих кормів і розчинів різних добавок з метою приготування повнораціонних кормових сумішей у кормоцехах ферм великої рогатої худоби і свиноферм.

На агрегаті можна також мити коренебульбоплоди без їх подрібнення.

Агрегат складається з приймального транспортера 2, розпилювача розчинів мікродобавок 3, шнекової мийки-дозатора 7, насоса К20/30У2, насоса СД50/106 9, транспортера готової суміші 11, подрібнювача-змішувача 12.

На рамі агрегату встановлена шнекова мийка і подрібнювач-змішувач. Шнекова мийка складається з приймального бункера, шнека, з кожухом, зрошувальної системи і привода. Подача шнека регулюється ступінчасто (у 12 ступенів) заміною вінців зірочок на його приводі.

1- кормороздавач-живильник кормів КТУ-10А; 2 - приймальний транспортер; 3 - розпилювач розчинів мікродобавок; 4 - дозатор концентрованих кормів; 5 – змішувач мікродобавок; 6 - тарувальний кран; 7 - шнекова мийка-дозатор; 8 - насос К20/30У2; 9 - насос СД50/10б; 10 - відстійник; 11 - транспортер готової суміші; 12 - подрібнювач змішувач; І - зона ножів; ІІ - зона молотків; ІІІ - зона кидалки

Рисунок 11 - Технологічна схема агрегату АПК-10А

На барабані подрібнювача-змішувача розміщені ножі для подрібнення стеблистих кормів, молотки для подрібнення коренебульбоплодів і кидалка. В корпусі подрібнювача вмонтовані дві деки, на яких закріплюють або протирізальні чавунні колодки, або по 12 протирізальних ножів. Ступінь подрібнення грубих кормів регулюють зміною кількості встановлених на барабані ножів, а також зміною зазору між кінцями ножів і рухомою декою.

Грубі і соковиті корми (солома, сінаж, силос) через бункери-дозатори подаються на приймальний транспортер агрегату, який направляє їх у зону ножів подрібнювача. Попередньо подрібнені ножами корми направляються в зону роботи

молотків, якими додатково розчіплюються вздовж волокон і змішуються з коренебульбоплодами.

Коренебульбоплоди порціями біля 500 кг завантажуються у приймальний бункер мийки-дозатора і шнеком подаються у зону молотків подрібнювача-змішувача. Проходячи через кожух шнека, коренеплоди відмиваються струменями води.

Концентровані корми в подрібнювач-змішувач подаються з дозатора кормоцеху через приймальну воронку. Різні добавки (патока, карбамід, солі) подаються в розчиненому вигляді у кормосуміш через тарований кран і розпилювач. Готова кормосуміш лопатями кидалки викидається на навантажувальний транспортер.