Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Лінія траспортування і роздавання кормів кло-75

Стрічкові кормороздавачі КЛО-75 двостороннім підходом тварин забезпечують роздачу подрібнених зелених кормів, силосу, сінажу, сіна, соломи, готових кормосумішей на фермах великої рогатої худоби при прив'язному і безприв’язному способах утримання. Вони забезпечують також видалення залишків корму з годівниці. Особливість кормороздавачів в тому, що в них використана сталева стрічка товщиною 1 мм, укладена всередині бетонної годівниці.

Кормороздавач КЛО-75 складається (рис. 26) з приводної станції 1, стрічки 3, тягового канату (троса) 5, каретки з блоком 6, скидаючих плужків 2 для очищення годівниць від залишків корму. Приводна станція кормороздавача (рис. 27) включає мотор-редуктор 2, верхній барабан 11 для стрічки, нижній барабан 1 для тягового канату, механізм перемикання 14, розподільний вал (контрпривід), гальмівний пристрій 5, раму і кінцеві вимикачі 17 з гвинтовим механізмом 15, 16.

1 — привод; 2 — плужковий скидач; 3 — стрічка; 4 — каретка; 5 — трос

Рисунок 26 - Технологічна схема стрічкового роздавальника кормів КЛО-75:

1, 11 — нижній і верхній барабани; 2 — мотор-редуктор; 3, 13 — муфти; 4, 12 — кулачкові напівмуфти; 5 — гальмівний пристрій; 6 — стрічка; 7 — каретка з блоком; 8 — тяговий канат; 9, 10 — управителі; 14 — механізм перемикання; 15 — гайка; 16 — гвинт; 17 — кінцевий вимикач

Рисунок 27 - Кінематична схема кормороздавача КЛО-75:

Робочий орган служить для переміщення корму по кормовому жолобу. Він є замкнутим контуром, що складається із сталевої конвеєрної стрічки 6 підвищеної довговічності товщиною 1 мм і тягового канату 8. Стрічка і тяговий канат сполучені між собою спеціальним пристроєм. При вивченні робочого органу треба оглянути стрічку і звернути увагу на з'єднання її з канатом. Інші кінці стрічки і канату прикріплені до відповідних барабанів. У вихідному положенні стрічка намотана на барабан привідної станції. Каретка з блоком встановлена в протилежному від привідної станції кінці годівниці. Через блок каретки перекинутий тяговий канат, що забезпечує розмотування стрічки при робочому ході.

Корм на стрічку подають мобільними кормороздавачами КТУ-10А або РММ-Ф-6. Одночасно з початком подачі корму включають привід робочого органу. Під час робочого ходу стрічка (рис.27) вільно змотується з верхнього барабана, а тяговий канат 8 намотується на нижній барабан 1, забезпечуючи переміщення стрічки по всій довжині годівниці. Гальмо 5 стрічкового типа перешкоджає мимовільному розмотуванню стрічки і створює необхідне натягнення канату і стрічки. Вимикається кормороздавач після досягнення стрічкою протилежного кінця годівниці автоматично від сигналу кінцевого вимикача 17. Зворотний хід робочого органу здійснює оператора перемиканням кулачкової муфти 13 на привід барабана стрічки і включенням мотор-редуктора. При цьому стрічка намотується на верхній барабан, а плужок, що стоїть перед барабаном, зчищає з неї залишки корму і скидає їх в приямок. Після завершення зворотного ходу іншим кінцевим вимикачем автоматично відключається привід кормороздавача.

Кормороздавач завантажується з площадки в тамбурі мобільним роздавачем із боку приводної станції. По досягненні стрічкою протилежного кінця годівниці мотор-редуктор виключається від сигналу кінцевого вимикача.