Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Кормороздавач рвк-ф-74

Стаціонарні кормороздавачі є різного типа транспортери у поєднанні з бункерами і дозуючими пристроями. Це ряди годівниць, всередині яких змонтовано транспортер. Привід таких кормороздавачів здійснюється від електродвигунів.

Роздавальник усередині годівниць РВК-Ф-74 призначений для роздачі всіх видів кормів, окрім рідких, на фермах великої рогатої худоби і овець.

Транспортер-кормороздавач РВК-Ф-74 (рис. 15) складається з приводної станції 5, робочого органу 4, кормового жолоба 3, натяжної станції 2 і електроустаткування.

Приводна станція має раму, на якій розміщено електродвигун, кінцеві вимикачі і пристрій для натягнення ланцюга.

1 – пульт управління; 2 – натяжна станція; 3 – кормовий жолоб; 4 – робочий орган; 5 – приводна станція; 6 – шафа управління.

Рисунок 15 – Технологічна схема кормороздавача РВК –Ф-74

Робочий орган 4 - це стрічка з прикріпленим до неї канатом і круглоланковим ланцюгом. Прогумована стрічка шириною 500 мм закріплена на тросі за допомогою хомутів і планок. Кормовий жолоб 3 виконаний у вигляді залізобетонного короба, який є годівницею і одночасно сполучною ланкою між приводною і втяжною станціями. Уздовж днища жолоба розміщена дерев'яна дошка з двома подовжніми дерев'яними направляючими. Дерев'яні деталі встановлюють для зменшення зносу стрічки робочого органу.

Натяжна станція 2 складається з рами натяжного барабана і бункера. Натягнення робочого органу виробляють переміщенням осі натяжного барабана в пазах рами за допомогою гвинтів і гайок.

Електроустаткування має шафу управління 6, встановлену з боку натяжної станції 2 на стіні біля завантажувального бункера, кабелі і кінцеві вимикачі.

Продуктивність при механізованому завантаженні 25 т/год, встановлена потужність приводу 5,5 кВт.

Процес роботи здійснюється таким чином. Мобільним роздавачем корм завантажується в завантажувальний бункер. Приведення в рух стрічкового транспортера забезпечує переміщення корму вздовж годівниці. При досягненні стрічки з кормом кінця фронту кормороздачі транспортер зупиняється. Перед початком наступної годівлі, при зворотному русі стрічкового транспортера, виконується очищення стрічки від залишків корму, які скидаються в приямок. При досягненні робочим органом вихідного положення привод зупиняється.

Обладнання для гранулювання травяного борошна огм-0,8б

Обладнання для гранулювання трав’яного борошна ОГМ-0,8Б призначене для приготування гранул з трав’яного борошна, що виробляється агрегатом для сушіння кормів АВМ-0,65Р. Комплект обладнання складається з дозатора, гранулятора, охолоджувача з сортувалкою, вентилятора сортувалки, системи введення води, електропривода.

Обладнання для гранулювання трав’яного борошна ОГМ-0,8Б призначене для приготування гранул з трав’яного борошна, що виробляється агрегатом для сушіння кормів АВМ-0,65Р. Комплект обладнання складається з дозатора, гранулятора, охолоджувача з сортувалкою, вентилятора сортувалки, системи введення води, електропривода.

1 - вентилятор; 2 - циклон; 3-дозатор; 4 - змішувач; 5 - прес; 6 – живильник;

7 - охолоджувач; 8 - пневмотранспортер; 9 - сортувальна колонка; 10 - насос води

Рисунок 16 - Функціональна схема обладнання ОГМ-0,8Б для гранулювання кормів

Трав’яне борошно з розподільчого шнека сушильного агрегату дозатором 3 подається у змішувач 4, де зволожується водою або парою і відбираються феромагнітні домішки. Потім живильником 6 зволожене борошно подається в прес-гранулятор 5. Гранули, що виходять з прес-гранулятора, спрямовуються в охолоджувач 7, де охолоджуються повітряним потоком, створюваним вентилятором 1. Цим же потоком відсмоктуються незгранульоване борошно і дрібняк, які через циклон 2 виводяться в дозатор 3 для повторного гранулювання. Охолоджені гранули поступають у сортувальну колонку 9, де потоком повітря від них відокремлюються незгранульоване борошно і дрібняк. Гранули пневмотранспортером 8 подаються в бункер тимчасового накопичення, з якого транспортними засобами вивозяться в сховище.

Система введення води складається з насоса з приводом від однофазного електродвигуна, електромагнітного і регулювального вентилів, водопокажчика і розпилювача, встановленого у патрубку змішувача. Вода подається із спеціально встановленого для цього резервуара. При наявності водогону воду підводять прямо до електромагнітного вентиля.

Робочі органи комплекту ОГМ-0,8А приводяться в рух від електродвигунів і мотор-редукторів.