Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Лінія виготовлення концентрованих кормів.

Потокова лінія виготовлення концентрованих кормів складається з дробарки Д, ковшового транспортера Е, горизонтального конвеєра Т та двох бункерів Б1 і Б2 з заслінками, керування якими здійснюється за допомогою електромагнітів ЕЗБ1 і ЕЗБ2. Перероблюване зерно поступає в приймальні бункери, з якого воно направляється на горизонтальний транспортер, в ковшовий транспортер Е і далі в

дробарку. На виході з бункерів встановлена заслінка з електромагнітним приводом. При обтіканні струмом обмотки електромагніту заслінка відкривається. В знеструмленому стані електромагніту пружина заслінки повертає останню у вихідне положення, перекриваючи вихід зерну з бункера.

Д – дробарка; Е – ковшовий транспортер; Т – горизонтальний конвеєр; Б1, Б2 – бункери; ЕЗБ1, ЕЗБ2 - електромагніти

Рисунок 22 – Технологічна схема потокової лінії виготовлення концентрованих кормів

Малогабаритна комбікормова установка умк-ф-2.

Установка УМК-Ф-2 застосовується для виробництва комбікормів. Найбільш раціональне фуражне зерно використовується у вигляді комбікормів, збалансованих по протеїну, амінокислотам та іншим біологічно активним речовинам.

Використання в раціонах тваринних комбікормів, збалансованих по живильних речовинах, дозволяє отримати підвищення продуктивності тварин на 10…12%, а при збагаченні їх біологічно активними речовинами (амінокислоти, мікроелементи, антибіотики і так далі) продуктивність зростає на 25…30 % і більше.

Комбікорм – це складна однорідна суміш кормових засобів (зерно, висівки, кор­ма тваринного походження, мінеральні добавки і ін.) збалансованих між собою.

На рисунку 23 приведена схема малогабаритного комбікормового агрегату УМК-Ф-2. Він складається з бункера-на­копичувача добавок 1, магнітного захисту від металевих включень 2, системи очищення сировини від сторонніх включень 3, норії 4, розподільного завантажувального конвеєра 5 з шиберними засувками 6, блоку наддозаторних ємкостей 7, бункера готової продукції 8, ви­вантажувального шнека-змішувача 9, подрібнювача 10, механізму дозуючих шнеків 11.

1 – бункер-накопичувач; 2 – магнітний захист; 3 – система очищення; 4 – норія; 5 – завантажувальний конвеєр; 6 – шиберні засувки; 7 – блок над дозаторних ємностей; 8 – бункер готової продукції; 9 – вивантажувальний шнек-змішувач; 10 – подрібнювач; 11 –дозуючі шнеки

Рисунок 23 – Функціональна схема агрегату УМК-Ф-2

Компоненти і сировина для комбікорму завантажуються в бункер доба­вок 1 і наддозаторні ємкості 6. При цьому компоненти, що не підлягають подрібненню, завантажуються в бічні крайні відсіки наддозаторної ємкості.

Вихідні компоненти подаються дозуючими шнеками 11 в камеру подрібнення молоткової решітної дробарки 10. Подрібнений ма­теріал подається горизонтальним гвинтовим конвеєром через змішувальний пристрій у вертикальний конвеєр 9, який завантажує кормосуміш в бункер-накопичувач 8, звідки вона поступає в транспортні засоби споживача. Компоненти комбікорму, що не вимагають попереднього подрібнення, прямують прямо в горизонтальний гвинтовий конвеєр, минаючи камеру подрібнення. Змішування всіх компонентів, включаючи ма­теріал, що не

вимагає подрібнення, здійснюється в горизонтальному і вертикальному конвеєрах. Перед початком роботи агрегату здійснюється тарирування продуктивності шнеків-дозаторів 11. Агрегат оснащений пультом управління, який дозволяє здійснювати налаштування на різні режими роботи.

Дробарка 10 призначена для подрібнення зернових матеріалів і змішування компонентів в процесі подрібнення. Складається з корпусу, дробильного ротора, сита і знімної кришки. Ротор і сито утворюють дробильну камеру.