Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Установка для сушіння сіна увс-16а

Установка УВС-16А призначена для досушування подрібненого, неподрібненого і пресованого сіна методом активного вентилювання атмосферним повітрям на відкритих майданчиках і в сховищах. Установку розміщують на спеціальних майданчиках – сушильних пунктах поблизу тваринницьких приміщень. Секції встановлюють на шар сухої соломи товщиною 0,2 – 0,3 м і з’єднують між собою захватами з’єднувальних ланцюгів. Зверху до секцій прикріплюють козирки. Установка складається з підстожного розташованого горизонтально повітропровідного каналу з пробками для утворення вертикальних каналів. Підстожний канал з’єднаний з вентилятором, що приводиться в дію електродвигуном.

До ущільнювального щита через брезентовий рукав приєднують вентилятор. Блоки керування встановлюють на рамах і кабелями, які входять до комплекту установки, підключають до електродвигунів вентиляторів і до розподільного пристрою. Привезену з поля прив’ялену масу складають стогокладом навколо повітророзподільного каналу. Коли краї скирти зрівняються по висоті з повітророзподільним каналом, масу складають і на канал. Вентилятор вмикають тоді, коли висота скирти досягне 2,5 – 3 м. Незалежно від погодних умов протягом першої доби вентилювання повинно бути безперервним, а пізніше – тільки при вологості повітря нижче 85%. При тривалій негоді для запобігання самозігріванню сіна, скирту провітрюють через кожні 5-6 годин протягом 1 години. Після утворення скирти повітророзподільний канал виймають із скирти на другу добу для бобових і на третю – для злакових трав. Для досушування скирти у повітряний канал, що залишився, підводять другий вентилятор. Повітророзподільний канал секціями переносять на інший майданчик, де формується нова скирта.

1 – підстожний канал; 2 – вентилятор; 3 – електродвигун; 4 – брезентовий рукав

Рисунок 37 – Установка для досушування сіна УВС-16А

Змішувач патоки і карбаміду см-1,7.

Змішувач патоки і карбаміду СМ-1,7 призначений для приготування розчину патоки з карбамідом у воді. Цей розчин використовують для здобрювання кормових сумішей на молочнотоварних фермах і відгодівельних пунктах великої рогатої худоби.

Установка СМ-1,7 складається із змішувача, завантажувальної воронки, цистерни для прийому і зберігання патоки, шестеренчастого насоса, фільтра, трубопроводів з арматурою і електрообладнання. Змішувач являє собою цистерну, всередині якої змонтований вал з перемішуючими лопатями. Вал приводиться в рух від електродвигуна через черв'ячний редуктор (рис. 38 ). В цистерні для прийому і схову патоки встановлена батарея радіаторів для підігріву і розрідження патоки.

Перекачування патоки і готової суміші, а також промивання всієї системи гарячою водою здійснюється за допомогою шестеренчастого насоса для патоки типу НШП-20-59-48-1. Насос у рух приводиться від електродвигуна через циліндричний редуктор.

У приймальній воронці встановлений фільтр грубої очистки патоки. В корпусах приймальної воронки і фільтра тонкої очистки передбачені парові рубашки для підігрівання патоки. Всі вузли і механізми змішувача змонтовані на спільній рамі. Технологічний процес змішувача складається з трьох операцій: перекачування патоки з транспортних засобів у цистерну для зберігання; завантаження компонентів у змішувач і їх змішування; перекачування готової суміші в роздавач патоки і карбаміду РМК-1,7

Спочатку в змішувач заливають гарячу воду температурою 60- 70 °С. Потім вручну через завантажувальний люк засипають карбамід і вмикають мішалку на 1-2 хв. Шестеренчастим насосом перекачують необхідну кількість патоки з цистерни в змішувач. Приблизний склад суміші такий: на одну частину карбаміду 3- 5 частин води і 9 частин патоки. Після заправки змішувача вимикають шестеренчастий насос і знову вмикають мішалку на 6-8 хвилин. Готову суміш перекачують у роздавач, а систему змішувача промивають гарячою водою.

1 – редуктор; 2 – мішалка; 3 - електродвигун

Рисунок 39 – Кінематична схема змішувача патоки СМ-1,7

1 – ємність; 2 –трубопроводи; 3 –цистерна для зберігання і підігріву меляси; 4 – трубопровід для видачі готової суміші

Рисунок 40 – Зовнішній вид змішувача