Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

1 Загальні вказівки до виконання курсового проекту

У сільськогосподарських машинах широко використовуються електроприводи, основною частиною якого є електричний двигун. Правильний вибір електричного двигуна – гарантія високопродуктивної і якісної роботи робочої машини.

Проектування електроприводу базується на використанні перевірених практикою інженерних вирішень технічних проблем. При виконанні курсового проекту необхідно враховувати сучасні досягнення науки і техніки, дотримання режиму економії, ПТЕ і ТБ.

Мета курсового проекту – закріплення і систематизація знань, набутих під час вивчення загально-технічних та спеціальних дисциплін, розвиток уміння творчо застосовувати теоретичні знання під час розв’язання конкретних виробничо-технічних завдань, прищеплення навичок самостійної роботи з навчальною та довідниковою літературою.

Керівник курсового проекту видає завдання на проектування, рекомендує студентові перелік літератури, консультує під час виконання проекту і перевіряє виконання завдання. Варіанти індивідуальних завдань приведені в пункті 4 методичних вказівок.

Перевіривши проект, керівник пише рецензію, в якій відзначає його позитивні і негативні сторони і дає висновок про можливість допуску до захисту.

Під час захисту курсового проекту комісія з'ясовує якість засвоєння теоретичного матеріалу і його вживання в практичних розрахунках.

Теми курсових проектів відповідають сучасним вимогам проектування, обсягу теоретичних знань згідно з програмами і стандартами освіти.

Обсяг курсового проекту не повинен перевищувати 25-30 сторінок друкованого тексту. Графічна частина складається з двох креслень формату А2.

2 Оформлення курсового проекту

Текстовий матеріал оформляється у вигляді розрахунково-пояснювальної записки в наступній послідовності:

- обкладинка;

- титульний лист;

- завдання на курсовий проект;

- відомість курсового проекту;

- реферат;

- зміст курсового проекту;

- розрахунково-пояснювальний текст;

- заключна частина;

- список використаних джерел інформації.

До складу текстового матеріалу можуть входити додаткові ілюстраційні матеріали, перелік скорочень, якщо вони використовуються в тексті.

Текстовий матеріал виконується на листах форматуА-4(210X297) встановленого стандарту.

Оригінали текстових документів виконують одним з наступних способів:

  • рукописним – з розміром шрифту не менш 2,5 мм. Цифри і букви необхідно писати чітко чорними чорнилом або пастою;

  • із застосуванням друкуючих і графічних пристроїв виводу ЕОМ (ГОСТ 2.004-88). Рекомендується використовувати розмір шрифту 14, інтервал 1,5.

Вписувати в текстові документи, виготовлені друкованим способом, окремі слова, формули, умовні знаки (рукописним способом), а також, виконувати ілюстрації треба чорними чорнилами або пастою.

При виконанні листа змісту відстань від рамки форми до границь тексту на початку і наприкінці рядків – не менш 3 мм. Відстань від верхнього або нижнього рядка тексту до верхньої або нижньої рамки повинна бути не менш 10 мм.

На звичайних аркушах формату А4 відстань до тексту зверху, знизу і ліворуч від країв аркуша – не менш 20 мм, праворуч – не менш 10 мм.

Абзаци в тексті починають відступом, рівним 15-17 мм.

Кожен розділ необхідно починати з нового аркуша. Розділи і підрозділи мають бути пронумеровані і позначаються арабськими цифрами.

Заголовки розділів разом з їх порядковими номерами виконують прописними (великими) буквами. Відстань між заголовком і текстом має бути рівною 15мм.

Технічні розрахунки виконують в міжнародній системі одиниць вимірів (СІ).

Математичні формули записують в буквеному вираженні, розшифровують кожну букву і визначають розмірність величин. Потім, підставивши замість букв їх числові значення, виконують обчислення. Формули розміщують в центрі аркуша. Всі формули нумерують арабськими цифрами в межах розділу або наскрізну. Посилання в тексті на номер формули записуються в дужках. Для зручності використання цифрові та інші дані рекомендується оформити у вигляді таблиць.