Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Змішувач кормів ско-ф-6

Уніфіковані одновальні змішувачі СКО-Ф-3 і СКО-Ф-6 призначені для змішування кормів вологістю60-80% із запарюванням і без запарювання на свинофермах і комплексах, а також у підсобних господарствах промислових підприємств. СКО-Ф-6 виготовляється у двох виконаннях: СКО-Ф-6-1для використання у комплекті обладнання кормоцеху;СКО-Ф-6-ІІ для застосування як самостійна машина. В останньому випадку змішувач комплектується завантажувальним і вивантажувальним транспортерами типу ТС-40, ОМ-О1, драбиною, шафою керування і перехідником.

Змішувач типу СКО-Ф-6 складається з корпуса, одновальної мішалки, завантажувального люка, вивантажувального шнека, вивантажувальної горловини з заслінкою, зрошувачів, системи паророзподілу, оглядового люка, кришки корпуса і електроприводів. Зовнішній вигляд змішувача зображений на рисунку 6, а на рисунку 7 - кінематична та функціональна схеми.

Рисунок 6 - Зовнішній вигляд змішувача СКО-Ф-6.

Для приготування кормосумішей без запарювання вмикають привод мішалки і завантажують резервуар змішувача компонентами корму. При необхідності суміш зволожують. Рідкими кормовими дріжджами, розчином патоки та іншими добавками корми збагачують після заповнення резервуару основним продуктом. Через 10-18 хвилин готову суміш вивантажують.

а - кінематична схема; б - функціональна схема; 1 – електродвигун мішалки; 2 – пасова передача; 3 - редуктор; 4 - шків;5 мішалка; 6 - привод засувки; 7 - електродвигун приводу засувки; 8 - засувка; 9 - шнек вивантажувальний; 10 - муфта; 11 - мотор-редуктор приводу шнека вивантажувального; 12 – шків.

Рисунок 7 - Змішувач кормів СКО-Ф-6

При приготуванні кормів із запарюванням у змішувач заливають розрахункову кількість води. Потім подають пару, якою нагрівають воду до 90 °С. Вмикають електродвигун мішалки і завантажують корми, призначені для запарювання. Після цього перекривають подачу пари, а корми витримують гарячими 1-3години. Готову суміш вивантажують у транспортні засоби.

Дробарка зерна д-0,6-II

Дробарка зерна Д-0,6 призначена для подрібнення фуражного зерна і зерносуміші різних культур для всіх видів і груп тварин на невеликих тваринницьких фермах, у фермерських і підсобних господарствах. Вологість подрібненого матеріалу не повинна перевищувати 17%.

Дробарка виготовляється в двох виконаннях: з вивантажним конвеєром (Д-0,6-I) і без нього (Д-0,6-II).

Дробарка складається з рами, дробильної камери 2 (рис. 8), бункера 11 і електроприводу. У виконанні I дробильна камера кріпиться безпосередньо на основі, а у виконанні II - до основи прикріпляється стояк, на якому встановлюється дробильна камера.

1 - магніти; 2 - дробильна камера; 3 - ротор; 4 - дека; 5 - засувка; 6 - рікатер; 7 - вивантажне вікно; 8 - вивантажувальний конвеєр; 9 - тяга; 10 - заслінка; 11 - бункер; 12 - мішкотримач.

Рисунок 8 -Функціональна схема дробарки Д-0,6

Дробильна камера 1 складається з корпусу і ротора 3. Корпус зварної конструкції з листової сталі є основою дробарки. У циліндровій частині корпусу встановлені деки 4, які болтами притискаються до обичайки. Після дек по напряму обертання ротора встановлений рікатер 6, виконаний у вигляді решета з металевого листа. Початкова ділянка рікатера (по ходу матеріалу) розташована на обичайці, а середня і крайня - знаходяться в зоні вивантажного вікна 7 корпусів дробильної камери. Прохідний перетин вивантажного вікна регулюється засувкою 5, яка переміщається тягою 9 вгору або вниз, внаслідок чого змінюється відстань між верхньою кромкою засувки 5 і верхнім обрізом вивантажувального вікна. На вхідному патрубку дробильної камери розташована заслінка 10 для зміни кількості зерна, що поступає на подрібнення.

Ротор складається з втулки, дисків і молотків, які шарнірно обертаються на осях, закріплених між дисками. Втулка ротора посаджена на кінець валу електродвигуна.

Бункер призначений для проміжного накопичення зерна і очищення його від металомагнітних домішок, магніти 1 шарнірно підвішені знизу бункера і закріплені баранчиковими затисками.

Конвеєр 8 складається з гвинтової спіралі і кожуха з приймальнею і вивантажною горловиною. На останній розташований мішкотримач 12 з ексцентриковим затиском. Шнек конвеєра приводиться в рух окремим електродвигуном.

Подрібнюваний матеріал, поступаючи з бункера 11 в зону дії молотків і дек, подрібнюється і переміщується до рікатеру 6. Проходячи біля нього, матеріал доподрібнюється від ударів об кромки отворів. У зоні вивантажного вікна 7 продукт розділяється по розмірах часток: дрібні проходять через отвори до вивантажного конвеєра 8, а великі - на доподрібнення. Якість подрібненого продукту змінюється переміщенням засувки 5. При опусканні засувки перетин вивантажного вікна збільшується, унаслідок чого в зону вивантаження потрапляє більше подрібнених часток, а на доподрібнення - менше.

1– ротор; 2 – ремінна передача; 3 – електродвигун

Рисунок 9 - Кінематична схема молоткової дробарки