Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.вказ.Кур. роб. ІЗР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
130.56 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольства україни Таврійський державний агротехнологічний університет

Кафедра

рослинництва

Методичні вказівки до виконання курсових робіт з дисципліни

ІНТЕГРОВАНИЙ ЗАХИСТ РОСЛИН

ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 6.090101 «АГРОНОМІЯ»,

ОКР «БАКАЛАВР»

Розробила ст. викладач, к.с.-г.н. Розова Л. В.

Затверджено на засіданні кафедри

Загального землеробства

Протокол № від 2012 р.

Рекомендовано методичною радою факультету АТЕ до друку

Протокол № 3 від 22 листопада 2011 р.

Мелітополь, 2012

МЕТА І ЗНАЧЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ

Курсова робота з дисципліни «Інтегрований захист рослин» розрахована на активну самостійну роботу студента над науковою літературою, розширення і поглиблення знань зі спеціальності та вміле використання новинок науки на сучасному етапі щодо розв’язання відповідних виробничих завдань у своїй практичній діяльності. Виконання курсової роботи допоможе студентам краще засвоїти і закріпити теоретичні знання з дисциплін циклу захисту рослин – «Фітофармакологія», «Фітопатологія», «Ентомологія» та суміжних дисциплін.

Крім того, у процесі виконання курсової роботи студенти набувають навиків, необхідних їм для виконання курсових робіт зі спеціальних дисциплін і дипломної роботи, а також вмінь, які можуть бути використані в сьогоденній практичній роботі та наукових дослідженнях.

Правила виконання роботи

Курсова робота виконується державною мовою. Теми курсових робіт затверджуються щорічно на засіданні кафедри. Студент розписується у відомості, яка знаходиться у керівника на кафедрі, про дату узгодження теми, дату подання курсової роботи для рецензії, дату захисту роботи.

Роботи, виконані за темами, не погодженими з науковими керівниками, або подані на кафедру пізніше встановленого строку, але не пізніше, ніж за три дні до захисту, оцінюються не вище «задовільної» оцінки. Роботи, що подані на кафедру за два дні до захисту чи пізніше, не рецензуються і не зараховуються до початку сесії.

Курсова робота повинна містити:

- титульний аркуш (додаток 1);

- картку-завдання (додаток 2);

- зміст;

- вступ;

- основну частину;

- список використаної літератури;

- додатки.

Текст курсової роботи повинен бути власноруч написаний охайним розбірливим почерком або надрукований через 1,5 міжрядкових інтервали. Мінімальна висота шрифту – 1,8 мм. Сторінки курсової роботи повинні мати поля: ліве – 30 мм, праве – 15 мм, верхнє і нижнє – 20 мм. Закреслення, вставки, довільні скорочення слів (крім загальноприйнятих) не дозволяються.

Для написання тексту використовують стандартні аркуші білого паперу формату А4 (210 х 297 мм), складені або підшиті до папки. Усі сторінки мають бути пронумеровані. Для тексту рецензії в кінці роботи необхідно залишити одну чисту сторінку.

Заголовки структурних частин курсової роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ» і «ДОДАТКИ» друкують великими симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять.

Відстань між заголовком і текстом має бути не менше, ніж три інтервали.

Кожну структурну частину курсової роботи треба починати з нової сторінки.

Титульний аркуш курсової роботи оформлюється як наведено у додатку 1.

Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул позначається арабськими цифрами.

Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Номер розділу ставлять після слова «Розділ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад «2.3. (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки) і таблиці необхідно подавати в курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках курсової роботи включають до загальної нумерації сторінок.

Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: рис.1.2 (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальний підпис розміщують під ілюстрацією.

Таблиці нумерують послідовно, в правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» із зазначенням номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між ними ставиться крапка, наприклад: »Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу). При перенесенні частини таблиці на іншу сторінку слово»Таблиця» і її номер вказують праворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова (Продовження табл.» і вказують номер таблиці, наприклад: «Продовження табл. 1.2».

Ілюстрації. Якість ілюстрацій повинна забезпечувати чітке відтворення. Ілюстрації повинні мати назву, яку розміщують після номера ілюстрації.

Посилання. При написанні курсової роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, які наводяться в роботі, або на ідеї і висновки, в яких розглядаються проблеми та питання, вивченню яких присвячена курсова робота. Такі посилання дають змогу відшукати документи і перевірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з’ясувати його зміст.

Посилання в тексті курсової роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками. На всі таблиці курсової роботи повинні бути посилання в тексті, при цьому слово «таблиця» в тексті пишуть скорочено, наприклад: «…в табл. 1.2». У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації вказують скорочено: «див. табл.1.3».

Бібліографічний опис джерел у списку використаної літератури складають відповідно до вимого чинного ДСТУ ГОСТ 7.1: 2006.

Додатки. Якщо вони є, оформляють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках.

У такому вигляді курсова робота здається на перевірку кафедри загального землеробства не пізніше встановленого терміну.