Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DR_spetsialista_IPOD.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
675.33 Кб
Скачать

3.5. Вимоги до конструктивного розділу

Третій конструктивний розділ присвячується напрямам покращення організації і методики обліку об’єкта дослідження, шляхам вирішення проблем щодо підвищення рівня і якості управління; питанням комп'ютеризації обліку, аналізу, контролю і аудиту та пошуку шляхів їх удосконалення. Він має містити до 30 сторінок.

Особливу увагу слід приділити виявленим у процесі дослідження недолікам, обґрунтуванню пропозицій по вдосконаленню методики та організації обліку. Теоретичні положення слід підтвердити практичними матеріалами підприємства, що досліджується. При висвітленні організації обліку об’єкта дослідження необхідно описати послідовність облікових робіт, розробити облікові номенклатури, представити графік документообігу.

Обов’язково необхідно розкрити організацію і методику обліку об’єкта дослідження в умовах автоматизації. При цьому увага також повинна бути сконцентрована на впровадженні передових ефективних форм і методів аналізу та аудиту на основі використанні сучасних комп’ютерних технологій.

Розглядаючи шляхи вдосконалення обліку, доцільно визначити мету, призначення запропонованих заходів, критерії зростання ефективності роботи підприємства внаслідок реалізації пропозицій, при цьому насичувати текст роботи табличним та/або графічним матеріалом.

Особливу увагу при написанні роботи слід приділити застосуванню в аналізі графічних методів, які у поєднанні з комп’ютерною обробкою забезпечать більшу наочність результатів аналізу.

Реальне практичне значення пропозицій і рекомендацій доцільно підтвердити розрахунками та визначенням розміру очікуваного економічного ефекту, який буде отриманий в результаті впровадження запропонованих методик у практику підприємства.

У розділі також розглядається організація та методика аудиторської перевірки. Вивчення об’єкту дослідження доречно провести на основі складених студентом тестів та анкет, визначити суттєвість та оцінити аудиторський ризик. Необхідно особливу увагу приділити складанню плану, програми аудиту та бюджету часу. Розглядаючи узагальнення матеріалів аудиту студент повинен скласти аудиторський висновок; сформулювати рекомендації щодо усунення виявлених недоліків, прогнозування показників, внесення змін у фінансову звітність на основі суттєвих помилок, факторів шахрайства тощо.

У цьому розділі також треба дати критичну оцінку стану автоматизації обліку, контролю, аналізу і аудиту на підприємстві взагалі, оцінити стан автоматизації цих робіт з конкретної теми дипломної роботи.

На основі такого критичного аналізу автор має розробити конкретні заходи, спрямовані на впровадження сучасної обчислювальної техніки на об'єкті.

Ці заходи мають охоплювати вирішення таких проблем:

- застосування сучасної комп'ютерної техніки при реєстрації господарських операцій та підготовці первинних документів з одночасною фіксацією змісту цих документів на машинних носіях;

- розробка методів контролю достовірності первинної інформації, виходячи з необхідності застосування.

Завдання до підготовки комп'ютерної технології обробки облікової інформації:

- обґрунтування розробки нових чи застосування існуючих пакетів прикладних програм і комп'ютерних технологій обробки облікової інформації з теми дипломної роботи;

- машинне формування допоміжних таблиць, оперативної та бухгалтерської звітності й балансу.

Висвітлення питань організації комп'ютерної обробки обліково-економічної інформації в дипломній роботі є обов'язковим і випливає з вимог, поставлених до комп'ютерної грамотності фахівців з обліку і аудиту.

Метою підготовки цього розділу є систематизація і закріплення теоретичних знань та практичних навичок у сфері впровадження комп'ютерних технологій для вирішення облікових завдань; розвиток і відпрацювання навичок самостійної розробки, оформлення проектних рішень з організації комп'ютерної обробки економічної інформації; визначення підготовленості випускників до самостійної роботи в умовах широкого використання комп'ютерних технологій обробки облікової інформації.

Даючи опис постановки, слід визначити: мету, призначення та організаційно-економічну суть завдання; перелік структурних підрозділів, які виступають користувачами завдання; періодичність вирішення завдання та обмеження за термінами випуску вихідної інформації; вимоги до організації збирання і передачі на обробку вхідної інформації (з визначення термінів надходження), а також до її контролю та коректування; зв'язки цього завдання з іншими.

Крім того, необхідно описати алгоритм вирішення завдання та дати перелік вихідної інформації; загальний опис апаратних і програмних засобів, на основі яких передбачається комп'ютеризація обліку з теми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]