Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DR_spetsialista_IPOD.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
675.33 Кб
Скачать

4.4. Оформлення списку використаних джерел

Бібліографічний опис оформлюється згідно з ДСТУ ГОСТ «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання».

Перелік використаних джерел складають в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

Набір елементів бібліографічного списку використаних джерел різних видів, спосіб написання кожного елементу, використання роз’єднувальних знаків тощо.

4.5. Оформлення додатків

У додатках до дипломної роботи міститься допоміжний матеріал, потрібний для повноти сприйняття роботи. Додатки, на які повинно бути посилання у тексті, нумеруються і наводяться після списку використаних джерел.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами українського алфавіту, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Наприклад, додаток А, додаток Б і т.д. Один додаток позначається як додаток А.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований малими літерами (крім першої великої літери) по центру.

При перенесенні додатку на іншу сторінку у правому верхньому куті сторінки пишеться «Продовження додатку» і вказують її номер, наприклад: «Продовження додатку А».

Текст кожного додатку при необхідності може бути поділений на розділи, підрозділи, які нумерують в межах кожного додатку. При цьому перед кожним номером ставлять позначення додатку (літеру) і крапку, наприклад, додаток А.2 – другий розділ додатку А; В.3.1 – перший підрозділ третього розділу додатку В.

Ілюстрації, таблиці та формули, розміщені у додатках, нумерують в межах додатку, наприклад, рис. Д.1 – перший рисунок додатку Д; формула (А.4) – четверта формула додатку А.

V. Контроль виконання дипломної роботи

Поточний контроль виконання дипломної роботи здійснює науковий керівник, який зобов’язаний:

- видати завдання на дипломну роботу і скласти графік його виконання;

- проводити консультації та контролювати якість виконання окремих розділів та роботи в цілому;

- ставити питання перед кафедрою про доцільність або недоцільність продовження виконання студентом дипломної роботи, враховуючи дотримання ним календарного графіка.

Кафедра на своїх засіданнях два рази на рік заслуховує керівників дипломних робіт про хід їх виконання та за місяць до захисту – на предмет допуску до захисту.

При недодержанні студентом календарного графіка виконання дипломної роботи або низької якості її розділів кафедра, за письмовим поданням керівника, звертається до директора ІПОД і ректора з пропозицією про відрахування студента із університету.

VI. Підготовка відгуку, рецензії і допуск до захисту дипломної роботи

Завершена і відповідним чином оформлена дипломна робота повинна бути підписана автором на титульній сторінці та на останній сторінці тексту (остання сторінка висновків) і продатована. Роботу прошивають у тверду обкладинку.

Після цього робота здається на кафедру, де передається на перевірку науковому керівнику, який після перевірки змісту й оформлення підписує титульну сторінку та дає розгорнутий письмовий відгук (додаток Б), де вказує відповідність змісту роботи затвердженому плану; відзначає актуальність теми, висвітлює глибину і повноту розкриття теми, її теоретичну і практичну значимість; вказує на те, як студент володіє сучасними прийомами аналізу; які реальні пропозиції студента прийняті для впровадження; а також зазначає недоліки та відзначає, чи робота виконана відповідно до графіка. Якщо робота відповідає зазначеним вимогам, то науковий керівник рекомендує її до захисту.

Рішення щодо недопущення студента до захисту має бути затверджене на засіданні кафедри і є підставою для клопотання кафедри про відраховування студента із університету.

Дипломна робота з письмовим відгуком наукового керівника подається завідувачу кафедри обліку і аудиту. Завідувач кафедри вирішує питання про допуск студента до захисту, роблячи відповідний запис на титульному аркуші роботи.

Допущена до захисту дипломна робота направляється на зовнішню рецензію. Рецензентами можуть виступати як науковці з інших вузів, так і провідні фахівці галузі у сфері бухгалтерського обліку, а також головні бухгалтери і головні економісти підприємств, за матеріалами яких підготовлена дипломна робота. Зовнішня рецензія має містити ґрунтовний аналіз і диференційовану оцінку якості дипломної роботи (додаток В). Вона має бути надрукована чи написана власноручно рецензентом, підписана ним і завірена печаткою організації, де працює рецензент. Її необхідно подати на випускаючу кафедру не пізніше ніж за 10 днів до офіційного захисту на засіданні державної екзаменаційної комісії.

Після рецензування кафедра призначає попередній захист дипломної роботи у наукових гуртках кафедри.

Допущена до захисту робота реєструється на кафедрі, а потім передається рецензенту.

Список рецензентів дипломних робіт затверджується до початку дипломного проектування.

При підготовці дипломної роботи до захисту важливе значення слід приділити наочному матеріалу (рисункам, таблицям тощо).

Кількість наочного матеріалу може коливатися у межах від 4 до 10, його слід виконувати на білому папері.

Наочний матеріал повинен мати табличні чи графічні матеріали, рисунки, ілюстрації, відповідні заголовки із зазначенням назви підприємства чи галузі, показники яких знайшли тут відображення.

Слід пам'ятати, що наочний матеріал має бути тісно пов'язаний з текстом дипломної роботи. Цей зв'язок забезпечується наявністю в тексті таких самих схем і таблиць та посилань на них.

Крім основних техніко-економічних показників, доцільно виносити схеми документообігу, схеми синтетичного бухгалтерського обліку з теми дипломної роботи, алгоритми комп'ютеризації завдання, порівняльні схеми існуючої організації обліку та запропонованої дипломником тощо.

У процесі підготовки до захисту дипломної роботи студент повинен ознайомитись з відгуком наукового керівника і зовнішньою рецензією, продумати відповіді на по суті зроблені зауваження і підготувати тези доповіді.

Тези доповіді й ілюстративний матеріал треба погодити з науковим керівником.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]