Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tt.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

1. Особливостями методів державного управління є:

A) Реалізуються у процесі державного управління. Б) Виражають керівний вплив на об' єкти управління.

B) У методах державного управління завжди містяться різні форми адміністративного примусу.

Г) Використовуються суб'єктами державного управління як засіб реалізації закріпленої за ними компетенції.

Д) У них завжди міститься керівна воля держави.

2. Методи державного управління застосовуються для того, щоб забезпечити:

A) Цілеспрямованість управлінської діяльності.

Б) Правомірність поведінки учасників управлінських відносин.

B) Функціонування і захист режиму, встановленого державою.

Г) Нормальні взаємовідносини усіх учасн7иків управлінських відносин. Д) Правильним є все наведене.

3.Контроль можна віднести до :

  1. форм державного управління;

Б) методів державного управління;

  1. актів державного управління;

Г) принципів державного управління.

Завдання на перерахування:

  • специфічні риси державного управління;

  • принципи державного управління;

  • методи державного управління;

  • ознаки методів державного управління;

  • правові акти державного управління;

  • вимоги, що пред' являються до правових актів державного управління;

  • стадії прийняття правових актів державного управління;

Завдання на порівняння:

  • контроль і нагляд;

  • адміністративні та економічні методи управління;

  • методи прямого та непрямого впливу;

  • загальні та спеціальні методи управління;

  • ревізія і перевірка;

Продовжить думку:

1.Соціальне управління прийнято розділяти на: ...

2. Методи державного управління поділяються на: наукові і ... , демократичні і ... , прямого і ... впливу, загальні і ...

3. Прийняття актів державного управління - це стадійна діяльність, яка включає ...

4. Нагляд - це ...

Задачі Завдання 1.

Під час складання проекту правового акту, який визначає права та обов' язки одного з міністерств, виникло питання про найменування такого акту. Зокрема, пропонувалося назвати його Положенням, Інструкцією, Статутом або просто Наказом про права та обов'язки міністерства.

Яке найменування найбільш вдало відповідає в даному випадку змісту правового акту управління? Які вимоги висуваються до такого роду правових актів державного управління?

Завдання 2.

Голова районної державної адміністрації своїм розпорядженням відмінив рішення сільської ради про виділення земельної ділянки.

Надайте оцінку законності даного правового акту управління.

Семінарське заняття 11.

Адміністративно правовий примус. (2 год.).

Питання для обговорення .

1.Поняття і ознаки адміністративно-правового примусу.

2.Співвідношення адміністративно-правового примусу і примусу по адміністративному праву. 3.Поняття, особливості та характеристика заходів адміністративного попередження.

4.Поняття, особливості та характеристика заходів адміністративного припинення.

5.Співвідношення адміністративного затримання, приводу і доставляння.

Практичне завдання :

  1. Тести.

  2. Словник базових понять.

Джерела:

Основні : 4,5,7,9,11,13,15.

Додаткова:16,23,26,36,46,49,54,64,65,66,89,90,

Методичні вказівки.

Адміністративно-правовий примус є одним із видів державно-правового примусу. Він характеризується тими ж ознаками, які характерні для останнього: це право застосовна діяльність, направ­лена для охорони правопорядку, реалізується в рамках охоронних правовідносин та ін. Поряд з цим адміністративно-правовий при­мус має особливості, які притаманні тільки йому:

  • регулюється нормами адміністративного права, яке передбачає види, підстави, порядок їх застосування.

  • застосовується не тільки до індивідуальних, але й до колективних осіб.

  • багато чисельність суб’єктів, які здійснюють адміністративно-юрисдикційну діяльністьздійснюється в рамках позаслужбового підпорядкування, при відсутності організаційного підпорядкування між сторонами. При уяснення сутності адміністративно-правового примусу слід мати на увазі, що його необхідно відрізняти від примусу, передбаченого нормами адміністративного права, оскільки останній включає в себе адмі­ністративні, дисциплінарні (наприклад, стосовно державних службовців), матеріальні (наприклад, стосовно військовослужбовців) санкції.Засоби адміністративно-правового примусу можна класифікува­ти на види: адміністративного попередження, адміністративного припинення, адміністративного покарання. При цьому, необхідно звернути увагу на те, що в адміністративній науці немає єдиної думки з приводу деяких видів адміністративного примусу, зокрема, адміні­стративного попередження. Ряд вчених (А.П.Альохін, А.А.Кармоліцький, Ю.П.Битяк та ін.) вважають, що є необхідність виділити такий вид адміністративного примусу, оскільки завданням примусу є, в першу чергу, попередження проступків. На противагу цьому Д.М.Бахрах заперечує існування такого виду, виходячи з того, що адміністративний примус має на меті застосування примусових заходів тільки у зв’язку з неправомірними діями. В свою чергу він виділяє такий вид як адміністративно-відновні заходи, які застосо­вуються з метою відшкодування збитків, повернення попереднього стану речей (наприклад, знос самовільно збудованої споруди, адміністративне виселення із самовільно зайнятих житлових приміщень та ін.).

  • Оскільки в адміністративній науці виділяють такий вид адміні­стративного примусу, як заходи адміністративного попередження, слід звернути увагу на те, що це єдині заходи, які не зв’язані з адміністративним проступком, так як направлені на його недопущення. До таких заходів можна віднести: перевірку документів; огляд речей та особистий огляд; введення карантину у випадках епідемій та епізоотій; контроль і наглядові перевірки; закриття ділянок державного кордону та ін. (див. закони „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”, „Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі”, наказ Міністерство охорони здоров’я „Про затвердження Переліку захворювань і вад, при яких особа не може бути допущена до керування відповідними транспортними засобами” та ін.).Заходи адміністративного припинення, на відміну від поперед­нього виду, пов’язані з адміністративним проступком і мають на меті припинити протиправну дію, не допустити нової і забезпечити можливість притягнення правопорушника до відповідальності. Єдиного нормативного акту, який би передбачав підстави та систему заходів адміністративного припинення немає. Вони передбачені багатьма законами і підзаконними нормативними актами. Заходи адміністративного припинення можна класифікувати на загальні, спеціальні та процесуальні. До перших відносяться такі, як: примусове лікування (див. Закон „Про ратифікацію Конвенції про пе­редачу осіб, які страждають психічними розладами, для проведення примусового лікування”), примусове годування (див. наказ Держав­ного департаменту України з питань виконання покарань „Про затвердження Інструкції про умови утримання і порядок примусового годування в установах кримінально-виконавчої системи осіб, які відмовляються від уживання їжі”), призупинення робіт, заборона експлуатації механізмів, тимчасове відсторонення від керування транспортними засобами та ін. Спеціальні заходи адміністративно­го припинення, на відміну від загальних, застосовуються тільки до індивідуальних осіб, і включають у себе: заходи фізичного впливу (прийоми рукопашного бою), застосування спеціальних засобів (наручників, сльозоточивого газу та ін.), застосування вогнепальної зброї (див. Закон „Про міліцію”, тему 19). Заходи адміністративно-процесуального забезпечення передбачені в статтях 260-267 КпАП України і включають: адміністративне затримання, особистий огляд і огляд речей, відсторонення, вилучення предметів і документів.

Ключові терміни:

Адміністративний примус, заходи адміністративного запобігання (попередження), заходи адміністративного припинення, адміністративні стягнення, державно-правовий примус, адміністративна відповідальність, заходи адміністративно-процесуального примусу, привід, доставлення, адміністративне затримання, фізична сила, вогнепальна зброя, спеціальні засоби, огляд речей, особистий огляд, карантин, перевірка документів.

Питання для самоконтролю:

  1. Поняття „адміністративний примус" та його місце в системі державно-правового примусу.

  2. Ознаки адміністративного примусу.

  3. Класифікація заходів адміністративного примусу, основні критерії.

  4. Заходи адміністративного попередження (запобігання) та їх характеристика.

  5. Заходи адміністративного припинення та їх характеристика.

  6. Заходи адміністративного припинення загального призначення.

  7. Заходи адміністративного припинення спеціального призначення.

Тести-тренінги:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]