Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
21
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.21 Mб
Скачать

5. Порядок уцінки майна

                  1. Майно (лот), яке виставлене, але не продане на аукціоні, підля­ гає переоцінці згідно з частиною третьою статті 61 Закону України «Про виконавче провадження». (Пункт 5.1 в редакції Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

                  1. Уцінка проводиться державним виконавцем. За результатами уцінки складається акт, який додається до актів опису, оцінки та пере­ дачі майна.

                  1. Товари, на які згідно із законодавством установлено мінімальні ціни, можуть бути уцінені лише до розміру мінімальної ціни, затвердже­ ного в установленому порядку.

                  1. Повторний аукціон проводиться не пізніше ЗО днів після скла­ дання акта уцінки майна та дати інформаційного повідомлення про про­ ведення аукціону. Якщо майно не було продане або якщо аукціон не відбувся, то майно знімається з аукціонних торгів.

6. Порядок розрахунків за придбане на аукціоні майно

6.1. На підставі копії затвердженого протоколу переможці аукціону протягом десяти днів з дня затвердження протоколу, не враховуючи дня

-304-

проведення аукціону, вихідних і святкових днів, здійснюють розрахунки за придбані на аукціоні товари в порядку, визначеному законодавством. У разі продажу майна на аукціоні за готівку оформлення цього про­дажу провадиться через електронш контрольно-касові апарати не пізні­ше десяти днів з дня проведення аукціону. (Пункт 6.1 із змінами, внесе­ними згідно Наказом Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

6.2. Кошти, одержані від реалізації аукціонного майна, з вирахуван­ ням комісійної винагороди, обумовленої договором, перераховуються організатором аукціону на відповідні рахунки виконавчої служби в установленому порядку в термін не пізніше семи банківських днів від дня затвердження протоколу.

                  1. У разі несвоєчасного перерахування на рахунки виконавчої служби належних сум за продане майно нараховується пеня в розмірі, обумовленому договором.

                  1. Якщо майно не реалізоване на аукціоні, організатор аукціону повертає це майно державному виконавцеві. Відшкодування організато­ ру аукціону витрат, пов'язаних з організацією, проведенням аукціону та зберіганням нереалізованого майна, обумовлюється в договорі.

                  1. Після закінчення аукціону документи, які підтверджують розра­ хунок за придбане на аукціоні майно передають до бухгалтерії організа­ тора аукціону та надають державному виконавцеві в строк не пізніше трьох днів з дня проведення аукціону.

Соседние файлы в папке Виконання судових рішень [М.Й. Штефан ]