Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
21
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.21 Mб
Скачать

Тимчасове положення про порядок проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого нерухомого майна

(З наступними змінами та доповненнями)

І. Загальні положення

                  1. Це Положення визначає умови і порядок проведення прилюд­ них торгів з продажу квартир, будинків, підприємств як цілісного май­ нового комплексу, інших приміщень, земельних ділянок, що є нерухо­ мим майном, на які звернено стягнення відповідно до чинного законо­ давства, а також розрахунків за придбане майно.

                  1. Прилюдні торги з реалізації арештованого нерухомого майна за заявкою державного виконавця організовує і проводить спеціалізована організація, з якою відділом державної виконавчої служби укладено від­ повідний договір.

                  1. Реалізація нерухомого майна, на яке звернено стягнення, прово­ диться за його місцезнаходженням, а якщо таке майно перебуває за ме­ жами населеного пункту, — у найближчому населеному пункті або ра­ йонному центрі.

2. Терміни, які вживаються в Положенні

                  1. Арештоване нерухоме майно (надалі — нерухоме майно або майно) — майно боржника, на яке звернено стягнення і яке підлягає реалізації.

                  1. Прилюдні торги — продаж майна, за яким його власником стає покупець, який у ході торгів запропонував за нього найвищу ціну.

                  1. Ліцитатор — ведучий прилюдних торгів, який призначається спеціалізованою організацією. Ліцитатор повинен знати порядок і воло­ діти технікою проведення торгів.

                  1. Учасник прилюдних торгів — фізична або юридична особа, яка сплатила реєстраційний та гарантійний внески і може бути покупцем відповідно до законодавства України.

                  1. Лот — одиниця майна, що виставляється для продажу на при­ людних торгах. Кожному лоту надається свій номер, який вказується в інформаційній картці і оголошується ліцитатором під час проведення прилюдних торгів.

                  1. Мінімальна початкова ціна — ціна, яка дорівнює ціні, установ­ леній державним виконавцем або залученим до оцінки фахівцем.

                  1. Стартова ціна лота — ціна, яка формується з урахуванням по­ чаткової мінімальної ціни, зазначеної в заявці державного виконавця на проведення прилюдних торгів, а також витрат на підготовку і проведен­ ня прилюдних торгів.

І9' -291-

                  1. Продажна ціна лота — фактична ціна реалізації лота на прилюд­ них торгах.

                  1. Картка учасника прилюдних торгів — картка з номером реєст­ рації учасника прилюдних торгів, яка дає право на участь у прилюдних торгах.

                  1. Інформаційна картка — картка, у якій вказано номер та назву лота, його стартову ціну, характеристику лота, а також інші відомості, які вважатиме за необхідне вказати спеціалізована організація (дода­ ток 1).

                  1. Реєстраційний внесок — внесок, який сплачує фізична або юридична особа, що виявила бажання зареєструватись як учасник при­ людних торгів, за реєстрацію її як учасника прилюдних торгів. Розмір реєстраційного внеску встановлюється спеціалізованою організацією і не може перевищувати одного неоподаткованого мінімуму доходів гро­ мадян.

                  1. Гарантійний внесок — завдаток, який сплачує фізична або юридична особа, розмір якого встановлюється спеціалізованою організа­ цією і не може перевищувати 5% стартової ціни майна, що виставляєть­ ся на продаж.

Соседние файлы в папке Виконання судових рішень [М.Й. Штефан ]