Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Грам. для заочн.-техн. .doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
501.25 Кб
Скачать

Методичні вказівки до виконання контрольних завдань і оформлення контрольних робіт.

Кожне контрольне завдання дається в п’яти варіантах. Ви повинні виконати один із них згідно з останньою цифрою номеру студентського шифру. Якщо остання цифра 1 або 2 – це 1 варіант, 3 - 4 2 варіант, 5 - 63 варіант, 7 - 84 варіант, 9 або 0 - 5 варіант.

Виконувати контрольну роботу треба в окремому зошиті. На обкладинці зошиту напишіть номер контрольної роботи, варіант, номер групи і своє прізвище.

Матеріал контрольної роботи слід розмістити в зошиті за наступним зразком:

Ліва сторінка Права сторінка

англійський текст український / російський текст

Завдання в контрольній роботі повинні бути виконані у тій послідовності, в якій вони подані у посібнику. Якщо контрольна робота виконана не за зразком, вона повертається без перевірки.

Виправлення роботи на основі рецензії.

При одержанні роботи, що була перевірена викладачем, уважно прочитайте рецензію, ознайомитесь із зауваженнями рецензента та проаналізуйте помилки.

Керуючись рекомендаціями рецензента, опрацюйте ще раз навчальний матеріал. Всі речення, в яких були знайдені орфографічні та граматичні помилки або неточності перекладу, перепишіть начисто в виправленому вигляді в кінці даної контрольної роботи.

Тільки після виконання всіх вказівок рецензента і виправлення помилок, можна приступити до вивчення матеріалу наступного контрольного завдання та його виконання.

Перевірені контрольні роботи є навчальними документами, які необхідно зберігати; пам'ятайте, що протягом заліку та екзамену проводиться перевірка граматичного матеріалу, що входить до контрольної роботи.

Підготовка до заліків та екзаменів

В процесі підготовки до заліків та екзаменів рекомендується: а) вдруге прочитати и перекласти найбільш складні тексти з підручника; б) переглянути матеріал перевірених контрольних робіт ; в) виконати вибірково окремі вправи з підручника для самоконтролю ; г) повторити матеріал для усних вправ.

Контрольне завдання № 1

Для того, щоб правильно виконати завдання №1, необхідно засвоїти наступні розділи курсу англійської мови згідно рекомендованого підручника:

1. Іменник. Множина. Артиклі та прийменники як показники іменника. Вираження відмінкових закінчень в англійській мові за допомогою прийменників та закінчення –s. Іменник в функції означення та його переклад.

2. Прикметник. Ступені порівняння прикметників. Конструкції типу the more…the less.

3. Числівники.

4. Займенники : особові, присвійні, питальні, вказівні, неозначені то заперечні.

5. Форма теперішнього (Present), минулого (Past) та майбутнього часу (Future) групи Indefinite активного стану дійсного способу. Відмінювання дієслів to be, to have в Present, Past та Future Indefinite. Наказовий спосіб та його заперечна форма.

6. Просте поширене речення: прямий порядок слів розповідного та спонукального речень у стверджувальній та заперечній формах; зворотний порядок слів питального речення. Зворот there is (are).

7. Основні випадки словотворення.