Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Грам. для заочн.-техн. .doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
501.25 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра іноземних мов

Рег.№ 68/310 – 25.01.10

Методичні рекомендації

та тематика контрольних робіт для студентів заочної форми навчання

з дисципліни ________Іноземна мова (англійська)________________

для студентів ______І – ІІ курсу_______________________________

напряму підготовки: всіх напрямів підготовки___________________

галузі знань: всіх галузей знань________________________________

факультету кібернетики, машинобудування, технологій та дизайну__

Херсон – 2010

Методичні рекомендації та тематика контрольних робіт для студентів заочної форми навчання з дисципліни Іноземна мова (англійська) для студентів І-ІІ курсу напряму підготовки: всіх напрямів факультетів кібернетики, машинобудування, технологій та дизайну.

Укладачі: доц. Фоменко Н.С., ст.викл. Грицина Л.В., викл. Запорожець Т.П., викл. Залєська Ю.О., викл. Морозова Т.О., кількість сторінок 85.

Рецензент: доц. Возненко Н.В.

Затверджено

на засіданні кафедри ________

протокол № _6_ від _11.01.2010

Зав. кафедри _______________

Відповідальний за випуск доц. Фоменко Н.С.

Вступ

Методичні рекомендації та тематика контрольних робіт з дисципліни „Іноземна мова” для студентів заочної форми навчання І-ІІ курсу всіх напрямів підготовки факультетів кібернетики, машинобудування, технологій та дизайну складаються з 4 контрольних робіт, які проводяться згідно графіку навчального процесу (одна контрольна робота за семестр). Метою контрольних завдань є перевірка якості знань студентів за 1, 2, 3 та 4 семестри.

Кожна контрольна робота складається з двох частин, а саме завдань на перевірку засвоєння лексико-граматичного матеріалу й оригінальних текстів країнознавчої (контрольна робота № 1) та технічної тематики (об’ємом 1500 др.зн.) для письмового перекладу із завданнями з множинним вибором для перевірки розуміння змісту тексту. Контрольні завдання містять такі граматичні теми:

1.Іменник.

2.Прикметник.

3.Числівники.

4.Займенники.

5.Неособові форми дієслова.

6.Просте та складне речення.

Завдання складені з урахуванням обсягу мовного матеріалу і вимог до знань і вмінь студентів-заочників, передбачених програмою з іноземних мов для немовних спеціальностей.

Перевірка виконання контрольної роботи здійснюється згідно критеріїв оцінювання, що були розроблені на кафедрі іноземних мов.

Зміст програми Цільова установка

Основною метою навчання студентів англійській мові у немовному вищому навчальному закладі є досягнення ними практичного володіння цією мовою, що передбачає при заочному навчанні формування вміння самостійно читати літературу за спеціальністю з метою вилучення інформації з іномовних джерел.

В умовах заочного навчання такі види мовленнєвої діяльності як усне мовлення (говоріння та аудіювання) й письмо використовуються протягом всього курсу як засіб навчання.

Переклад (усний та письмовий)протягом всього курсу навчання використовується: а) як засіб навчання; б) для контролю розуміння прочитаного в) в якості можливого способу передачі отриманої під час читання інформації.

В процесі досягнення мети навчання вирішуються виховні та загальноосвітні завдання, що сприяють підвищенню загальноосвітнього та культурного рівня студентів.

Запропонована програма передбачає, головним чином, самостійну роботу студентів. Робота під керівництвом викладача розрахована на 40 учбових годин, що використовуються для групових занять різного характеру (установчі, контрольно-закріплюючі та ін.).

Студенти вивчають ту ж іноземну мову, що вивчалася у середньому навчальному закладі.

Оскільки особи, що вступають до вищого навчального закладу на заочне відділення, мають іноді значну перерву в заняттях, та й рівень їх підготовки з англійської мови дуже різниться, програма з англійської мови включає граматичний та лексичний матеріал, необхідний для оволодіння вміннями та навичками читання літератури за спеціальністю вищого навчального закладу.