Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответи.docx
Скачиваний:
41
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
989.26 Кб
Скачать

Переваги і недоліки таких видів опитування

Телефонне інтерв'ю - це найкращий метод швидкого збирання інформації, він забезпечує більшу гнучкість, ніж поштові анкети. Інтерв'юер може роз'яснити одні питання, пропустити інші і зосередитися на третіх залежно від одержуваних відповідей. Рівень реакції зазвичай вищий, ніж під час поштового анкетування, до того ж телефонне інтерв'ю дає змогу краще контролювати вибірку. Інтерв'юер може пояснити, який тип респондента його цікавить, або навіть назвати конкретну людину, з якою він хотів би поговорити.

Анкетування письмове може проводитися кількома способами. Найчастіше анкети розсилаються досліджуваним споживачам поштою.

Анкети, що розсилаються поштою, можна використовувати для збирання великих обсягів інформації при порівняно невеликих витратах.

Опитування через мережу Інтернет

В групі маркетингових досліджень споживачів з урахуванням первинної інформації варто виокремити такі види Інтернет - опитувань: . Анкетування відвідувачів сайту. Якщо сайт фірми добре відвідується, відвідувачам сайту можна запропонувати заповнити розміщену ньому анкету.

Анкетування до Інтернету можна також ознайомитися проводити, якщо власний сайт не є часто відвідуваним, чи що вона не існує. Можна замовити проведення опитування фірмі, має

сайт з цікавій для цільової аудиторією. . Опитування з поліпшеним показником повернення. Цей вид опитування може застосовуватися на сайтах, де заповнення анкет є обязательным

Відмінності між опитуванням, спостереженням та експериментом у процесі збирання інформації.

Одним з перспективних напрямів інтернет-досліджень вважалися і досі пір вважаються звані онлайнові фокус-групи. Усі Интернет-фокус-группы можна розділити на власне онлайнові фокус- групи, коли спілкування з респондентами відбувається на режимі реального часу, так звані ці продовжені, чи форумные онлайнові фокус-групи, суть яких зводиться до обговорення певної теми протягом днів (як класичного интернет-форума).И той і той вид фокус-груп мають як гідності, і недоліки Розглянемо трохи детальніше методи проведення цих якісних досліджень. Умовно їх можна поєднати в п'ять груп: . Онлайн фокус-групи типу «чат». Дискусія проходить на спеціальному нашому сайті й ведеться однією або кількома модераторами. У ньому також можуть брати участь фахівець із групи технічної підтримки і сторонні спостерігачі. Її учасники можуть коментувати відповіді друг друга.

Листування між спостерігачами учасники непомітна. Спостерігачі мають можливість вільно спілкуватися і з модератором. Тривалість дискусії звичайно перевищує дві години. . Фокус-группа типу «форум». Дискусія розтягнута в часі до двох недель.

У форумі також беруть участь респонденти, модератор і міжнародні спостерігачі. . Дискусії з електронної пошти. Листи розсилаються всім бере участь, і всі респонденти мають можливість відповідати на листи інших учасників. . Модельовані групи з електронної пошти. І тут відповіді учасників відсилаються лише модератору. Власне, це одночасне проведення кількох глибинних інтерв'ю електронною поштою. . Традиційна фокус-группа, у якої учасники мають можливість подивитись і «помацати» обговорюваний сайт.