Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
349.7 Кб
Скачать

64. Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Платниками збору на розвиток вин., сад., хмел., є субєкти під-оі д-ті ,які реалізують оптово-роздріб. торг-ої мережі алкогольні напої і пиво. У разі надх-ня алког. прод-ї і пива від товаровирка безпосередньо у роздрібну торгівлю платн-ми. збору є суб-ти роздріб. торгівл, у разі надх-ня прод. з оптової торг. мережі до роздрібної торг. платн-ми. є суб-ти опт. торг.івлі.

Ставка збору = 1% від виручки цієї продз суми збору(сума реаліз. не вкл-ся), торг. надбавка з суми не обчисл-ся,а сума збору належ. до вал. витр. Збір сплач-ся до бюдж. щомісяця до 30 числа міс. наст. за звітним. Розрахунок подається до 20 числа. 30% перерахованих суми збору залиш. в бюджетах області та Авт-ої Респ. Крим, 70% залиш-ся на загальнодерж рівні.

65. Збір. На обовязкове соц. Стр-ня на вип. Безробіття

Фонд обовязкового соц. стр-ня на вип. безробіття створено для фін-ня :

*допомога по безроб. в т. ч. одноразова її виплата для орг-й безробітним під-ої д-ті ;

*допомога по частковому безробіттю;

*матер. допомога у період проф. підготовки, перепідготовки,підвищ. кваліф-ї безробітного;

*доп. на поховання, смерті безроб-го чи особи,яка була на цого утриманні;

Внески становлять:

*роботодавці 2.1% суми факт. витрат на оплату праці найманих працівн, яка опод-ся приб. податком;

*найм. прц. – 0.5% суми оплати праці;

*для осіб,які беруть участь у стр-ні на добров. засадах – 2.6% від суми опод. доходу.

Внески сплач. до фонду щомісячно одночасно з одерж. коштів в установах банків на оплату праці.

40. Рентна плата за нафту і газ, що видобувається в Україні.

Ставки рентної плати затверджуються Мі­ністерством економіки України, Міністерством фінансів України разом з Державним комітетом нафтової, газової та нафтопереро­бної промисловості України:

•за нафту власного видобутку в розмірі, еквівалентному 3 до­ларам США за 1 тонну;

•за природний газ власного видобутку в розмірі, еквівалент­ному 5 доларам США за 1000 куб. метрів.

Рентна плата включається до оптової відпускної ціни на нафту і природний газ (без податку на додану вартість) у національній валюті України за офіційним валютним курсом до долара США на дату відпуску продукції нафтогазовидобувними підприєм­ствами. Рентна плата включається до бази оподаткування при визна­ченні податку на додану вартість.

Платниками рентної плати є нафтогазовидобувні підприєм­ства, які здійснюють видобуток природного газу на території України.

Сума рентної плати визначається наф­тогазовидобувними підприємствами, виходячи з фактично оплаче­них споживачами обсягів нафти і газу та ставок рентної плати.

Рентна плата вноситься до Державного бюджету України що-декадно авансовими платежами, виходячи з фактично оплачених споживачами обсягів нафти і газу за минулу декаду, 15-го і 25-го числа поточного місяця — відповідно за першу і другу декаду, 5-го числа наступного місяця — за решту днів звітного місяця.

Платники подають податковим органам за місцезнаходжен­ням розрахунки з рентної плати щомісячно, до 20 числа місяця, наступного за звітним. Оста­точна сплата до бюджету сум рентної плати за звітний місяць проводиться платни­ком до 25-го числа місяця, наступного за звітним.

Соседние файлы в папке Подт кодекс