Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
349.7 Кб
Скачать

22. Особливості оподаткування аз алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Платниками АЗ на алк. напої та тютюнові впроби є:

1)СПД  укр. виробники алк. напоїв та тют. вир., а також замовники, за дорученням яких виготовляється ця продукція на давальницьких умовах; СПД, включаючи п-ства з іноз. інвестиціями, незалежно від дати їх реєстрації, та гр-ни, що займ. підпр. д-тю без створ. юр особи, які ввоз ал. нап. та тют. вир. на митну тер-ю У як для власних, так і для виробничих потреб з митою продажу або реал-ї на умовах комісії та реекспорту;

2)фіз. ос., які ввоз. на митну тер-ю У а.н. та т.в. в обсягах, що підляг обкладенню ввізним (імпортним) митом;

3)юр., фізос., м/н орг-ції, їх філії, відділення та ін. відокремленні підрозділи, які здійсн. реалізацію а.н. та т.в. на митній тер-ї У-ни, включаючи операції щодо ввезення (імпорту) в У-ну а.н. та т.в., якщо їх реалізація на тер-ї У-ни здійснюється зазначеними суб-ми ч/з пост. представництва, розташовані на тер-ї У-ни.

Обєктами опод-ня є:

а)обороти з реалізації вироблених на тер-ї У-ни а.н. та т.в. шляхом їх продажу, обміну на іншу продукцію (т.р.п.), безоплатної передачі, з частковою їх оплатою, а також на умовах комісії, консигнації;

б)обороти з реал-ії (передачі)а.н. та т.в. для власн спож. і пром. переробки;

в)варт-ть а.н. та т.в., вигот-них укр. вироб-ми на давальницьких умовах;

г)а.н. та т.в., які ввозяться на тер-ю У-ни, включаючи іиготовленні за межами митної тер-ї У-ни з давальницької сировини, реімпортовані, а також прод-ція, яка поверт-ся на митну тер-ю У-ни із зони мит-го контролю.

Не підляг. опод-ню:

1)ввезені і конфіск. на тер-ї У-ни а.н. та т.в., щодо яких не визначено власника, а також ті, що перейшли у власн. д-ви за правом спадкоємства;

2)а.н. та т.в., що перевозяться ч/з тер-ї У-ни транзитом;

3)імпортована чи обороти з реалізації укр. сировина, що ввоз. або викор-ся для вир-ва підак-х товарів;

4)а.н. та т.в., що ввоз. фіз. ос-ми на тер-ю У-ни в межах норм. визначених зак-вом У-ни для безмитного ввезення цих видів товарів;

5)зразки а.н. та т. в. ввез. на тер-ю У-ни з метою роказу чи демонстрації, якщо вони залиш. власністю іноз. юр. ос. і їх викор-ня на тер-ї У-ни не має комерц х-ру. При цьому зразки а.н. та т.в., ввезені в У-ну і призначенні для показу чи демонст-ї під час проведення виставок, конкурсів, нарад, семінарів, ярмарків тощо пропускається ч/з митний кордон за ріш. митного органу в достатній к-ті з урах-м мети переміщення.

Виробники а.н. та т.в. проводять маркування кожн. пляшки(упаковки) а.н. та кожн. пачки(уп-ки) т.в. у такий спосіб, щоб марка розривалася під час відкриття товарів.

Забор. ввез., зберіг., транспор-ня, прийняття на комісію з метою продажу чи реалізації на тер-ї У-ни а.н. та т.в., на яких немає марок АЗ встановленого зразка.

Продаж марок АЗ укр-м вир-м а.н. та т.в. проводиться виходячи з планових щомісячних обсягів реалізації а.н. та т.в. відповідно до заявки-розрахунку на необх. к-ть марок.

Укр. п-ства-виробники, що реалізують прд-ю, сплач. АЗ до відповідного б-ту після здійснення обороту з реалізації:

а.н.  на 3 роб. день;

т.в.  до 16 числа наступного за звітним місяця.

Власник гот. прод-ї, виготовленої з викор-ням давальницької сировини, сплачує АЗ не пізніше дня одержання гот. прод-ї.

Соседние файлы в папке Подт кодекс