Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
349.7 Кб
Скачать

15.Облік податків і неподаткових платежів в органах дпс

З метою обліку нарахованих і сплачених платежів ДПІ щорічно відкриваються особові рахунки. Вони відкриваються на кожен вид платежу платника. При цьому номери особових рахунків юр і фіз осіб повинні відповідати ідентифікаційним кодам Державного реєстру. Такі рахунки ведуться на комп'ютерах згідно з АРМами.

Нарахування платежів в особових рахунках прводиться на підставі таких документів: податкових декларацій, звітів, розрахунків, платіжних повідомлень, довідок платників про авансові платежі; рішень начальника (зама) ДПІ за актами перевірок, проведених інспекторами ДПІ, та інших.

Подані документи про нарахування платежів реєструються, після чого передаються до відділу обліку та звітності для проведення відповідних нарахувань у картках особових рахунків.

Документами, що підтверджують сплату платежів до бюджету, є одержані від: 1) Органів держказначейства (відомості про зарахування до бюджету, про повернення сум, копії розрахункових документів про сплату до бюджету безготівково.) 2)фінансових органів(реєстр розрахункових платежів про сплату до місцевого бюджету; те саме за безготівковим розрахунком.)

Для забезпечення правильності зарахування платежів ДПІ до 1 грудня кожного року подають органам казначейства списки платників кожного району, міста із зазначенням виду платежу, а також підрозділів бюджетної класифікації доходів, символів звітності Нацбанку та номерів рахунків, на які повинні зараховуватися платежі.

На 1 січня ДПІ проводиться звірка розрахунків з бюджетом всіх платників. Якщо сальдо рахунків з бюджетом на 1 січня за даними платника не збігається з даними ДПІ , звірка розрахунків оформляється складанням акта.

16.Платники та ставки пдв.

Особа є платником ПДВ, якщо обсяг здійснюваних нею оподатковуваних операцій з продажу товарів (р,п) досягнув протягом б-я періоду 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Така особа зобов'язана зареєструватися як платник податку не пізніше 20 календарних днів після закінчення місяця, в якому був досягнутий зазначений обсяг. Це не розповсюджується на осіб, що здійснюють на митній території У підприємницьку діяльність з торгівлі за готівкові кошти та на фізичних осіб, що здійснюють торгівлю за готівкові кошти на умовах сплати ринкового збору.

ПДВ становить 20% бази оподаткування та додається до ціни товарів (р,п). Крім того існує нульова ставка ПДВ, введення якої передбачає створення пільгових умов для д-я товарів. ПДВ з нульовою ставкою обчислюється щодо операцій з : 1) продажу товарів (р,п), що були експортовані платником податку за межі митної території У; 2) продажу товарів (р,п) підприємствами роздрібної торгівлі, які розташовані на території У у зонах митного контролю (безмитних магазинах); 3) продажу товарів власного виробництва іншим платникам податку, за винятком підакцизних товарів, посередницької та рекламної діяльності, грального бізнесу, підприємствами, що засновані У товариством глухих та майно яких є іх повною власністю.

Соседние файлы в папке Подт кодекс